Stijltang en gespleten punten

Haar straightenen met de stijltang
 
Vraag: Kan straightenen met een stijltang gespleten punten tot gevolg hebben? Nadat ik mijn haar liet groeien, begon ik het 2 weken geleden te straightenen. Nu heb ik verschrikkelijke gespleten punten ontdekt.
 
Komt dit door het straightenen? Kan ik mijn haar herstellen of zal ik het moeten laten knippen?

 
Antwoord: Het ís mogelijk dat u uw haar beschadigd hebt door het te straightenen, wat geleid kan hebben tot gespleten punten. U moet goed weten dat beschadiging van het haar cumulatief is en dat uw haarpunten ouder zijn dat het haar dicht bij de schedel. Elke cm groei is eigenlijk ongeveer een maand ouder dan de cm groei erboven.
 
Als uw haar dus 15 cm lang is, dan heeft de cm groei bij de haarpunten zeker een vol jaar stress en beschadiging opgestapeld.
 
En u kunt die gemaakte schade eigenlijk niet herstellen. Het is net alsof u zou zeggen dat u een gebroken stuk hout “herstelt”. U kunt de stukken opnieuw samenlijmen en het resultaat kan er normaal uitzien, maar het is eigenlijk nog steeds gebroken. Het best vermijdt u in de eerste plaats haarbeschadiging en wanneer er toch beschadigde punten zijn, knipt u die het best weg.
 
Ondertussen zou u nu zeker moeten beschermende producten gebruiken om beschadiging door warmtestyling te helpen voorkomen en u kunt gladmakende serums en balsems gebruiken die bedoeld zijn om het verschijnen van gespleten punten te verminderen, waardoor uw haar er gezonder gaat uitzien.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe stylen met een stijltang
 
Hoe vaak mag je een stijltang gebruiken?