Steil droog haar

Indisch meisje met lang haar
Foto: Cheeku Digital/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik mijn steil droog haar zijdezacht maken?
 
Antwoord: Het klinkt alsof je éérst eens moet kijken naar de shampoo en conditioner die je gebruikt. Aangezien jijzélf al merkt dat je haar droog is, moet je een shampoo en conditioner gebruiken die rijk zijn aan vochtinbrengende bestanddelen, want die zullen je haar helpen glad maken. De mééste producenten van haarverzorgingsproducten bieden nu producten aan die speciaal gemaakt zijn om steil haar “glad en zacht” te maken. Deze producten vormen een ideale start.
 
Daarna moet je eens gaan kijken naar je routine. Als je je haar élke dag wast, was je het misschien té veel. Aangezien de méésten onder ons nu in een binnenomgeving werken en jobs hebben die minder fysieke inspanning vragen, stellen we ons haar niet meer aan dezelfde hoeveelheden vuil bloot als in het verleden.
 
Je zou je haar uitsluitend zo vaak mogen wassen als nodig om het netjes te houden. Daarom is een dagelijkse wasbeurt een beetje van het goede teveel, tenzij je werk of andere activiteiten je érg doen zweten of je haar blootstellen aan vuil en andere vormen van verontreiniging.
 
Het zal evenwel nodig zijn dat je je haar dagelijks gaat conditionen. Het gebruik van een conditioner om uit te spoelen is gewoonlijk voldoende om de hoeveelheid vuil van elke dag te verwijderen en zal je haar gevoed en in goede conditie houden. Het is óók belangrijk om je haar met respect te behandelen tijdens het drogen.
 
Je zou je haar nooit mogen “wrijven” met de handdoek. Om het haar handdoekdroog te krijgen, doe je de handdoek op je haar en druk je om het teveel aan water weg te doen. Als alternatief kan je je haar in de handdoek wikkelen en die dan 10 à 15 minuutjes erop laten zodat hij het water absorbeert.
 
Je zou óók een antikroesserum moeten proberen, want dat helpt om de cuticula (schubbenlaag) van je haar glad te maken (de oorzaak van het kroezen). Doe het serum gewoon zoals aangegeven op handdoekdroog haar en gebruik een kam met wijde tanden om het haar te ontwarren en verdeel het serum gelijkmatig. Door deze tips te volgen zouden de mééste van je kroesproblemen moeten verminderen. Het zou je zelfs moeten toelaten om je haar op natuurlijke wijze te laten drogen zonder kroes.
 
Als het nog stééds nodig is om je haar te föhnen, gebruik dan een beschermende leave-in conditioner in sprayvorm om vochtverlies te vermijden. Gebruik eveneens een haardroger op lage warmtestand en met een hulpstuk dat niet veel blaast voor meer langdurige resultaten.
 
Als je problemen ondervindt met kroezen tussen het stylen door of als je haar kroest nadat je het aan de lucht liet drogen, probeer dan bijkomend een kleine hoeveelheid antikroesserum te gebruiken. Wrijf het serum gewoon tussen je handpalmen en strijk het glad over de kroezige plaatsen, terwijl je je vingers gebruikt om het door het haar te kammen.
 
Al deze zaken zouden moeten gladder, zachter haar opleveren, waar je je gelukkig mee voelt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging