Schildklier werking en je haar

Schildkliertest
Foto: Jarun Ontakrai/Shutterstock
Vraag: Wat kan ik aanvangen met haar dat uitdunt en afbreekt en totaal geen body meer heeft door een verminderde werking van de schildklier? Ik neem nu reeds twee jaar medicatie daarvoor.
 
Ik had vroeger vol en stevig haar. Nu is het slap geworden en het houdt zelfs geen krul meer vast. Het voelt steeds droog aan. Help me alsjeblief.

 
Antwoord: Mijn beste advies is dat je met je dokter spreekt over je haar en medicatie. Je haarproblemen zouden kunnen het resultaat zijn van je medicatie of van de toestand van je schildklier zelf.
 
In sommige gevallen zou het gewoon kunnen een kwestie zijn van de toestand van je schildklier die niet genoeg behandeld werd of van het vinden van een andere vorm van medicatie.
 
Met een gekende medische aandoening die van invloed is op de haargroei moet je medisch advies zoeken voor de oorzaak van het probleem. Denk eraan dat de problemen niet zo maar ineens begonnen en ook niet in een paar weken zullen opgelost zijn.
 
Het herstel zal tijd vragen. Ondertussen zou je een milde shampoo en vocht- en prote´nerijke conditioner moeten gebruiken om het haar zacht en glad te houden.
 
Als je dokter het ermee eens is, zou je kunnen overwegen om een body wave (grove krul) te laten doen om terug wat stevigheid en body aan je haar te geven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Uitdunnend haar en leeftijd