De manier waarop je je haar behandelt en haarverlies

Meisje met mooi haar
Foto: Silatip/Shutterstock
Vraag: De manier waarop je je haar behandelt wanneer je jong bent (t strak vastbinden, fhnen, slapen met natte haren), is die van invloed op haarverlies wanneer je ouder wordt?
 
Antwoord: Het is mogelijk om ernstige schade toe te brengen aan je follikels die kan resulteren in haarverlies door het gebruik of overmatig gebruik van chemische toepassingen zoals permanenten, bleken, straighteners, relaxers, enz
 
Haarverlies is een resultaat van schade of wijzigingen die zich voordoen onder de hoofdhuid. Het grootste risico van gewoontes zoals het haar t strak vastbinden, fhnen, enz echter is het haar z beschadigen dat het gaat afbreken en zon beschadiging treft nkel het haar buiten de hoofdhuid.
 
Haarverlies dat voorkomt bij het ouder worden is gewoonlijk te verklaren door genetische factoren, langdurige ziekte, reacties op geneesmiddelen, arme voeding of hormonaal onevenwicht. Fysieke haarbeschadiging is zelden een oorzaak van haarverlies wanneer we ouder worden.
 
Het klinkt alsof je geluisterd hebt naar zon fabeltje uit grootmoeders tijd. Als kleine jongen werd ik ook constant gewaarschuwd dat het dragen van baseballpetten en hoeden mij kaal zou maken. Ironisch genoeg heb juist k, die zelden zon zaken droeg, uitdunnend haar, terwijl mijn broer (een twee-eiige tweelingbroer) die constant petten droeg, een kop vol dik golvend haar heeft.
 
Deze fabeltjes hebben echter wl vaak een kern van waarheid in zich. Het haar t strak samenbinden kan het haar vooraan het hoofd voldoende stresseren om het uit te trekken en wanneer het haar vochtig is, is het het mst kwetsbaar en kan het beschadigd worden door wrijving tegen het beddengoed.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over haarverlies