Kapsel voor een platte schedel

Schuine bob met laagjes achteraan het hoofd
Foto: Max FX/Shutterstock
Vraag: Ik heb eerder een onnozel vraagje en ik weet niet zo goed hoe het te stellen, maar ik zal een poging wagen. De achterkant van mijn schedel is “plat”. Hij gaat eigenlijk recht naar beneden. Mijn haar ziet er dus wat vreemd uit wanneer het naar beneden hangt.
 
Ik heb geprobeerd om dit te verbergen met een permanent, maar mijn haar was hiervoor niet geschikt. Dus had ik als eindresultaat kroeshaar dat droog en beschadigd was.
 
Ik heb ook kort haar geprobeerd, maar dit werkte eveneens niet omdat ik een rond gezicht heb. Heb jij enig idee hoe ik mijn platte achterkant van mijn hoofd kan verbergen? Ik hoop dat mijn uitleg op iets trekt en dat je me kan helpen! Reeds bij voorbaat dank voor je tijd. Deze situatie bezorgt me nogal wat stress!

 
Antwoord: Wel, je haar heeft wat golving nodig en ik raad ook aan om laagjes toe te passen om volume toe te voegen. Deze twee elementen zullen helpen om een kunstmatige “golving” te geven aan de achterkant van je hoofd.
 
Je zegt niets over je huidige lengte of kapsel, dus moet ik wat voorzichtige veronderstellingen doen. Op voorwaarde dat je haar lang genoeg is, stel ik een gehoekte bobsnit voor met “opgestapelde” laagjes aan de achterkant van het hoofd. De haarlengte bij het gezicht is ten minste 5 cm langer dan de lengte achteraan. Dit zal je rond gezicht langer maken door het een meer ovalen uitzicht te geven.
 
De opgestapelde laagjes achteraan kunnen gestyled worden om het volume en “lift”effect te maximaliseren en zo te zorgen voor volheid achteraan. Je kan dit bekomen op een paar verschillende manieren. Je kan het haar ofwel föhnen om te zorgen voor een maximum aan volheid en volume, je kan een krultang met brede pen gebruiken om gebogen lijnen en volume toe te voegen of je kan hot rollers (of klassieke rollers) gebruiken om krul toe te voegen en volheid.
 
Een gehoekte bob is niet de enige oplossing wat snit betreft. Om je rond gezicht langer te maken, moet je onthouden dat je hoogte zal moeten toevoegen bovenaan, het volume minimaal zal moeten houden opzij en voldoende lengte vooraan zal moeten hebben om voor een verticale lijn te zorgen. Langs achter zal je laagjes en volume moeten hebben om een ronde look te creëren; zo kan je de platheid maskeren en het hoofd een normaal silhouet geven.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Snit met laagjes die ervoor zorgt dat het hoofd niet plat lijkt