Haar lichtjes op- en achterwaarts

Lang haar met laagjes
Foto: Look Studio/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik heb lang, van nature krullend haar waar ik hl erg trots op ben. En klein probleempje: de bovenkant van mijn hoofd is niet gewelfd zoals bij vl mensen en mijn haar boven achter zit plat tenzij ik het naar achter kam bij de wortels en haarspray en mousse erop doe (en ls die dingen dan helpen, dan houden ze mijn haar niet langer zacht). Bestaat er een trucje om het haar te knippen waardoor het op die plaats hoger gaat zitten?
 
De bovenste lagen opzij lijken k naar voor te willen vallen en ik heb een coupe nodig die het haar lichtjes doet omhoog en naar achter gaan. Er lijkt maar gn kapper te bestaan die daarin slaagt. Heb jij misschien enkele tips? Als je mij kan helpen, vind ik je werkelijk BRILJANT!!

 
{Noot van de redacteur: nog vr we deze brief konden beantwoorden, stuurde de lezer nog een bijkomende brief met de laatste stand van zaken:}
 
Nogmaals hallo, zoals je weet heb ik een mail gestuurd in verband met mijn plat hoofd waarbij ik jou om hulp vroeg, maar ik heb sindsdien het stuk over Verticale Lagen gevonden en dat lijkt op mij van toepassing te zijn. Ik knip mijn haar zelf tegenwoordig en het ziet er nu bter uit. Zou je me een beetje duidelijker kunnen uitleggen hoe (en waar) ik deze lagen kan knippen zodat mijn hoofd er langs boven achteraan niet meer plat uitziet? Nogmaals hl erg bedankt.
 
Antwoord: Wel, eerst en vooral stemt het mij blij te vernemen dat je ons artikel over verticale lagen zo nuttig vindt. Gebaseerd op de uitleg van je probleem, neem ik aan dat je je kortste lagen wil realiseren bij het haar in de kruin.
 
Alhoewel de techniek in verticale lagen knippen heet, moeten de kniplijnen daarom niet volldig verticaal zijn. Zelfs grotendeels verticale hoeken kunnen worden gebruikt, vooral dan wanneer je specifiek kortere lengtes wil creren bovenaan je hoofd (zoals bij jou het geval is).
 
Hoe verticale lagen knippen
 
Met jouw van nature krullend haar zal het knippen van de kortste lagen bovenaan je hoofd bij de kruin ervoor zorgen dat je dr de maximum hoeveelheid krul gaat realiseren. Je zou dan met een haardroger met diffuser je krullen met een maximum aan lift moeten kunnen drogen en zo zal de vorm van je kruin er natuurlijk uitzien. Ook aan de zijkanten van je hoofd zal er een waterval van krulletjes ontstaan en de algemene lengte van je kapsel zal niet mr inkorten dan jij wil.
 
Het minste wat je kan doen is wl de hulp inroepen van een vriend, die ervoor kan zorgen dat er achteraan je hoofd niets verkeerd loopt en die ook kan verzekeren dat je een gelijkmatige, harmonieuze snit bekomt, tenzij je natuurlijk met de informatie die je n hebt, een tweede kans wil geven aan een professioneel kapper.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen