Onhandelbaar haar

Vrouw met haar haren in een staartje
Foto: Elwynn/Shutterstock
Vraag: Ik had vroeger volledig steil Aziatisch haar. Mijn moeder is een Aziatische, mijn vader een Europees. Na de geboorte van mijn eerste kind werd het haar achter mijn hoofd krullend/golvend. Nu heb ik dus steil haar vooraan en in de kruin en krullend/golvend haar langs achter.
 
Heb je enig voorstel voor een makkelijk snel kapsel (met uitzondering van zo’n paardenstaartje) voor mijn onhandelbare manen? Mijn haar komt momenteel tot nét onder de schouders. Bedankt.

 
Antwoord: Wel, dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder bijkomende informatie, zoals gezichtsvorm, algemene bouw, het feit of je ál dan niet je haar wil laten knippen of textuurbehandelingen wil laten uitvoeren.
 
Véél bezige moeders die ík ken opteren voor een korter kapsel wanneer hun kinderen klein zijn en héél wat aandacht vragen en schakelen dan geleidelijk over op een langer kapsel wanneer de kinderen wat ouder worden. Kortere bobs, gelaagde permanenten en wash-and-go kapsels geven hen het nodige gebruiksgemak.
 
Ik heb natuurlijk ook enkele vriendinnen die hun lange haren behouden en daarmee overweg kunnen terwijl ze aan de opvoeding van hun kinderen bezig zijn. Als toetje bij het traditionele “mama’s paardenstaartje”, maken ze voltijds gebruik van accessoires zoals haarbanden, kammen, spelden en knijpers om hun haren langs achter samen te houden en zo hebben zij dat makkelijk en comfortabel kapsel dat er ook goed uitziet.
 
Misschien is dát iets voor jou: kam of brush je haar aan de boven- en zijkanten naar achter en doe het bij het achterste gedeelte van de kruin in een speld of doe er een elastiekje rond. Dit zal je haar uit de weg houden en je nog steeds de lengte en het genot geven van je lange haren. De look kan opgesmukt worden indien gewenst door wat krul toe te voegen met een krultang of door met een stijltang de golven achteraan steil te maken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Het juiste kapsel voor uw levensstijl