Modetrends die terugkeren

Modebewuste vrouw
Foto: Unsplash
Vraag: Is het waar dat modetrends steeds terug opduiken na een aantal jaar?
 
Antwoord: Het is geen absolute zekerheid dat een bepaalde trend na een bepaalde periode zal herrijzen, maar mode heeft de neiging om cyclisch te zijn.
 
De korte bakvisjurkjes uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw waren de voorlopers van de minijurkjes uit de jaren 60 en de jeansbroeken met wijde pijpen en nauw aansluitende heupen uit de jaren 60 en 70 dienden als inspiratiebron voor de waaierende jeansbroeken met lage taille uit de jaren 90 en begin jaren 2000.
 
Volgens sommige modezaken is de nauw aansluitende jumpsuit (kenmerkend met halternek en wijde pijpen) één van de trends die terugkwam. De moderne factoren zijn hier de moderne prints en kleurenpaletten die de look actueel maken met dat retrogevoel. Bij de Amerikaanse keten Macy’s waren zelfs bijhorende haarbanden te zien op de rode loper.
 
Wees dus gerust: uw geliefde looks van tientallen jaren geleden zullen nooit lang weg zijn uit het modebeeld en als u de moed hebt, dan kunt u altijd eens een vintage kledingzaak of tweedehandswinkel binnenstappen en op zoek gaan naar de looks waar u het meest van houdt en die terug in de mode brengen. U zou wel eens een trendsetter kunnen zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Wie beslist over modetrends?
 
De preplook of preppy look