De preplook voor kledij en haar

Preppy look voor meisjes met een tot bovenaan dichtgeknoopt hemdje
Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock
De preplook – ook wel prep look of preppy look genoemd – is aan een revival toe. De benaming is afkomstig van het Engelse woord “preparatory”, dat verwijst naar de Noord-Amerikaanse middelbare scholen die voorbereiden op de universiteit.
 
Deze typische Amerikaanse elitemode uit de jaren 50 van de vorige eeuw is tegenwoordig hipper dan ooit.
 
Een prep is erg met het uiterlijk bezig, wil er goed uitzien en wil ook tonen aan de medemens dat hij of zij zich gelukkig voelt.
 
Klasse, elegantie en smaak zijn sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor de preplook. Deze stijl is conservatief en formeel, maar niet oppervlakkig. Een prep is zeker geen snob.
 
De prephouding kan men georganiseerd, zelfzeker, gelukkig en nauwgezet noemen. Een prep gaat steeds met de glimlach door het leven.
 
Voorbeelden van preppy kledij zijn de plooirok, de kniekousen, de opgerolde broek, het toegeknoopte hemd met das, de poloshirt, de mocassins enz… De snit is steeds eenvoudig en erg traditioneel. Het gaat niet om een klassieke, nonchalante outfit, maar wel om een volledige en gedistingeerde stijl.
 
De preppy look is er vaak in felle kleuren, al dan niet in combinatie met patronen. De kledij is fel en krachtig, niet te wijd, maar eerder aansluitend en steeds klasse uitstralend.
 
Preppy jongens hebben een gladgeschoren huid en veerkrachtig en glanzend haar, dat niet te kort, maar zeker ook niet te lang is en steeds netjes gekamd is. Preppy meisjes hebben gewoonlijk lang steil haar, eventueel in een paardenstaart en natuurlijke haarkleuren. Hun huid is verzorgd en hun make-up niet overdreven.
 
Accessoires horen er ook bij. Denk daarbij aan grote uurwerken, geklede riemen en mooie handtassen en juwelen.
 
Prepmode hoeft trouwens geen fortuinen te kosten. U vindt dergelijke kledij en accessoires binnen verschillende prijsklassen.
 
©Kapsels.net