Stijltang en kleurintensiteit

Haarkleur die verbleekt
 
Vraag: Ik verf mijn haar (dat van nature grijs is) en straighten het om de twee dagen. Ik gebruik daarbij een goede vochtinbrengende shampoo en thermale beschermer.
 
Maar ik heb opgemerkt dat de kleur sneller verbleekt. Zou het kunnen dat de stijltang de kleurintensiteit benvloedt? Bedankt.

 
Antwoord: Het is inderdaad mogelijk dat de cuticula (schubbenlaag) opengegaan is en dat de kleur sneller verspreid wordt door de frequente warmtestyling. Het zou ook kunnen dat het gewoon een kwestie is van je haar dat poreuzer geworden is door de herhaaldelijke kleurprocessen.
 
Je kan misschien n van de nieuwe shampoos en conditioners gebruiken die speciaal bestemd zijn om je haarkleur nieuwe vitaliteit te geven en te verlengen.
 
Je zou ook kunnen opteren voor een kleurglansbehandeling. Die werkt net als kleuring, maar in plaats van kleurpigmenten af te zetten, komen er bij dit product glansbestanddelen vrij die helpen om de cuticula (schubbenlaag) te sluiten en het haar glanzend en schitterend maken.
 
Met dit product zal je langer van je kleur kunnen genieten en je haar gaat er zeker weten mr door glanzen.
 
Als je denkt dat de stijltang je haar beschadigt, gebruik dan een lagere, maar toch nog efficinte warmtestand. Als je haar nu inderdaad poreuzer is, dan zal een lagere temperatuur nog steeds doeltreffend zijn om het haar steil en glad te maken. Kijk ook naar andere tekenen van beschadiging, zoals gespleten uiteinden, kroes en droogheid bij pas gewassen en gedroogd haar.
 
©Kapsels.net
Foto: Valerii Meleshko/Shutterstock
 
Zie ook: Je haarkleur langer mooi houden