Indische haarolie

Haarolie
 
Vraag: Iemand vertelde me dat Indische haarolie echt goed is voor het haar. Maar wat is nu precies de werking ervan?
 
Antwoord: De producten die onder de noemer ďIndische haarolieĒ vallen zijn eigenlijk oliŽn uit de amla plant, ook gekend onder de naam ďIndische kruisbesĒ.
 
De plant bezit antivirale en antimicrobiŽle eigenschappen en wordt uitgebreid gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde. Ze zit in shampoos en haaroliŽn waarvan soms beweerd wordt dat ze grijs haar vermijden en omkeren.
 
De oliŽn zijn efficiŽnt omdat ze het haar verzachten en bevochtigen en dienen als beschermlaagje op de haarschacht om beschadiging te voorkomen. De oliŽn geven ook veel glans aan het haar en maken het zacht en glad.
 
De antiverouderende en gezondheidsbevorderende eigenschappen staan misschien wel ter discussie, maar de voordelen die de oliŽn hebben voor het haar zijn duidelijker meetbaar. Als een lichte fruitolie dringt dit product makkelijker en dieper in de haarschacht en zorgt voor diepe conditioning en verzachting van de haarvezels.
 
De lichtheid van de olie betekent dat het haar niet doorweegt door de olie en dat het er niet vettig uitziet en ook niet vettig aanvoelt.
 
Zie ook: Alternatieve haarverzorging