.

Kapsel voor een hoog voorhoofd

Kapsel voor een hoog voorhoofd
Foto: Thomas Foldes/Shutterstock
Vraag: Ik heb een erg hoog voorhoofd met een haarlijn die een beetje achter de zijkant van mijn voorhoofd valt (zodat mijn voorhoofd uitsteekt als je het van opzij bekijkt). De textuur van mijn haar is fijn, maar ik heb héél wat haar en er zit een erg lichte golving in. Wat moet ik doen? Ik heb reeds kort geprobeerd (tot net onder mijn oren), maar dan lijkt mijn hoofd reusachtig.
 
Als ik het op één lengte laat groeien met een klein beetje laagjes onderaan ziet het er van opzij lelijk uit omwille van het platte haar/vooruitstekende reuzenhoofd. Heb je enig advies? Ik heb het ook 15 jaar gepermanent en nu draag ik het op natuurlijke wijze en daar hou ik het meest van. Ik mis echter de body van een leuke golving. Help!

 
Antwoord: In de situatie die jij beschrijft zal je moeten een kapsel vinden dat het gebrek aan evenwicht tussen je voorhoofd en de rest van je gelaatstrekken helpt maskeren en dat een beetje volume toevoegt aan de zijkanten om het gezicht meer ovaal te maken. Ik ben ten zeerste voorstander van een kapsel met een pony om het voorhoofd te bedekken en de hoogte en het uitsteken van het voorhoofd te minimaliseren.
 
Misschien zal een lang gelaagd kapsel je helpen om volume toe te voegen aan de zijkanten van je haar. De snit zou het gezicht moeten omkaderen met zachte lagen. Het haar kan je dan stylen met brede rollers of een krultang met brede pen om te zorgen voor zachte golven en volheid opzij. Je zegt dat je het leuk vond dat je gepermanent haar wat body had, maar je gaf géén specifieke informatie over de soort permanent die je had.
 
Heb je al eens een body wave overwogen? Het haar rond extra brede wikkels doen zal zorgen voor wat méér golving en de extra body waarvan jij droomt, terwijl je haar er natuurlijk zal blijven uitzien. Een body wave zal ook uitstekend gebruik maken van de laagjes langs boven om met weinig moeite volume op te bouwen. Indien goed uitgevoerd, zou je zelfs een kapsel kunnen hebben dat je volheid en volume geeft met enkel een klein beetje product en een föhn met diffuser.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsel voor een lang voorhoofd, gote neus en kleine mond