De beste krultangen

Kapster met krultang
Foto: Yuraksil/Shutterstock
Vraag: Welke zijn de beste krultangen en waar moet ik op letten bij het kopen van een krultang?
 
Antwoord: Bij het zoeken naar een krultang, hebt u heel wat opties: krultangen met goud en titanium, ionische tangen, infrarode tangen enz… Ook de prijzen variëren nogal, dus zult u eerst moeten beslissen welk budget u wilt spenderen en dan gaan zoeken naar de beste krultang in die prijscategorie.
 
Bij online shopping (het doet er niet toe of u de tang op die manier koopt of niet) zult u opmerkingen van gebruikers kunnen lezen en dat is steeds handig. Gebruik dus zeker deze informatiebron.
 
De belangrijkste zaken waar u op moet letten bij het kopen van een krultang zijn:
 
- de temperatuur moet kunnen geregeld worden
 
- de krultang moet een gladde afwerking hebben
 
- de warmteverdeling moet gelijkmatig gebeuren
 
Regelbare temperatuur is belangrijk om toe te laten dat uzelf de warmtestand kunt bepalen en zo kunt vermijden dat het haar verbrandt of te veel beschadigd raakt tijdens het stylen met je krultang. Het is eveneens belangrijk dat u de warmte kunt instellen volgens de noden van uw haar.
 
Ruw haar heeft méér warmte nodig dan fijn haar, gewoon omdat fijn haar dunner is. Droog of beschadigd haar vraagt een lagere warmtestand om verdere beschadiging te voorkomen. Heeft de krultang die u in gedachten hebt dus geen knop om de warmte in te stellen, laat ze dan voor wat ze is.
 
Een gladde afwerking betekent niet noodzakelijk dat er een laagje Teflon op de tang moet zitten, het betekent gewoon dat alles glad moet zijn en dat alle randen afgerond moeten zijn zonder scherpe hoeken en uiteinden. Deze harde randen kunnen knellen, friseren of in de haarlokken snijden tijdens het krullen en kunnen leiden tot beschadiging met cumulatief effect.
 
Het laagje op de tang is een kwestie van persoonlijke smaak, alhoewel ik persoonlijk voorstander ben van een laagje met edelstenen en van ionische tangen. Ik heb de gechromeerde tangen met metalen afwerking jarenlang gebruikt zonder problemen.
 
Tot slot is gelijkmatige warmteverdeling erg belangrijk. Als één deel van de tang sneller opwarmt dan de rest, mag u er zeker van zijn dat bepaalde delen van het haar dat moet gekruld worden sneller en méér zullen opwarmen dan andere. Jammer genoeg leidt dit tot verbranding en beschadiging.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Het verschil tussen een dubbele en driedubbele krultang