Kapsel voor lang voorhoofd, grote neus en kleine mond

Kapsel voor een lang voorhoofd
 
Vraag: Ik heb een lang voorhoofd en een grote neus, maar een echt kleine mond. Welk kapsel zou bij me passen? Ik zou mijn neus en voorhoofd kleiner willen doen lijken.
 
Antwoord: Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste kapsel voor iemand. Ik zal het hier houden bij algemene zaken die te maken hebben met de gelaatstrekken die u vermeldt. Ik kan echter geen absoluut antwoord geven zonder méér informatie over u te hebben.
 
Lange voorhoofden zijn gewoonlijk vervelend in die zin dat ze het gezicht overdreven smal of zwaar aan de bovenkant maken. In combinatie met een lange neus is het effect meestal nog slechter. Grote, lange of brede voorhoofden kunnen gewoonlijk gecamoufleerd worden door te kiezen voor een kapsel met pony die dan een deel van het voorhoofd gaat bedekken.
 
Een grote neus wordt iets anders aangepakt. Die vereist een kapsel dat genoeg van het gezicht er rond zichtbaar laat om de gelaatstrekken in evenwicht te brengen. Het haar kan weg van het gezicht gestyled worden aan de zijkanten om de wangen en zijkanten van het gezicht groter te doen lijken en dus méér in harmonie met het formaat van de neus.
 
Een andere techniek om grote of onevenwichtige gelaatstrekken te verbergen is het gebruik van asymmetrische stylingelementen om de aandacht af te leiden van de probleemzones. Scherp gehoekte kniplijnen in de pony of hoger en lager volume in het haar aan de verschillende zijkanten van het gezicht kunnen helpen om de blik van de kijker weg te leiden van zones die u minder wilt doen opvallen.
 
Een kleine mond tot slot vraagt dat de aandacht in die richting gefocust wordt. Fel gekleurde en glanzende lippenstift kan helpen om de mond breder en voller te doen lijken.
 
©Kapsels.net
Foto: Art Man/Shutterstock
 
Zie ook: Kapsel voor een hoog voorhoofd