Shampoos en hoofdhuidallergie

Verschillende shampoos
 
Vraag: Ik lijk een hoofdhuidallergie te hebben en heb last van vlekken en jeuk. Ik denk dat ik allergisch ben voor één of meer ingrediënten in de shampoos die ik geprobeerd heb.
 
Wanneer ik mijn haar méér dan een week niet was, dan verdwijnt de jeuk. Kunt u een goede shampoo aanbevelen voor mensen met een gevoelige hoofdhuid?

 
Antwoord: Eerst en vooral moet elke allergische reactie – zelfs een reactie die vermoed wordt – besproken worden met uw dokter. Als schoonheidsspecialist ben ik niet bevoegd om een diagnose te stellen of één of andere behandeling voor een medische aandoening voor te stellen.
 
Allergische reacties tellen als medische aandoeningen. Wees op uw hoede voor kappers die behandelingen suggereren voor allergische reacties.
 
Er zijn wel een aantal producten op de markt die bedoeld zijn voor gebruik op een gevoelige hoofdhuid. Zoek gewoon naar woorden zoals “hypoallergeen” en u zou zaken moeten vinden die u kan verdragen.
 
Ik wil zelf geen reclame maken voor bepaalde merken. Het nut van een bepaald merk is vaak grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur en het merk dat ik zou adviseren past misschien niet binnen het budget of werkt misschien niet voor de persoon in kwestie.
 
Maar aarzel zeker niet om dit ter sprake te brengen bij uw volgende doktersbezoek. Er zijn bepaalde substanties die in shampoos gebruikt worden die ook in andere producten voor persoonlijke hygiëne zitten, zoals huidverzorgingsproducten, wasmiddelen enz… Uw specifieke allergie identificeren kan u helpen om problemen in de toekomst te vermijden.
 
Als u geen last hebt wanneer u een conditioner gebruikt, dan kunt u die ondertussen aanbrengen op uw haar. In veel gevallen is de alkaliteit van conditioners voldoende om dagelijks vuil uit het haar te verwijderen. En conditionen moet u dagelijks doen, of u het haar nu wast of niet.
 
©Kapsels.net
Foto: Monticello/Shutterstock
 
Zie ook: Moet je regelmatig van shampoo veranderen?