Highlights verven

Brunette met blonde highlights
Foto: Olena Zaskochenko/Shutterstock
Vraag: Ik ben een brunette met blonde highlights. Als ik tijdelijke, blonde haarkleuring gebruik, zullen mijn highlights dit dan aanvaarden?
 
Antwoord: Als de tijdelijke kleuring waarover je spreekt er n is die enkel kleur afzet, dan zullen je blonde highlights de kleuring aanvaarden, alhoewel je de kleur misschien niet duidelijk zult zien, tenzij die donkerder is dan de tint van de highlights. Ga er in elk geval voor. Dit zou bij jou moeten werken als je bedoeling is de highlights te temperen.
 
Denk er juist aan dat je niet van donker naar lichter kan gaan met zon kleuring. Het haar verhelderen vereist ofwel een bleekmethode ofwel een ontwikkelaar met medium lift of hoge lift samen met de kleuring.
 
Neem je voorzorgen wanneer je een tijdelijke kleuring toepast. Zon kleuring kan onverwacht reageren bij sommige highlights. Haar dat verhelderd is heeft de neiging om poreuzer te zijn, wat betekent dat de kleur dieper kan doordringen en dat de kleurresultaten intenser zouden kunnen zijn of dat de kleuren omwille van dezelfde reden zouden kunnen afgaan op kledij.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het verven van haar