U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Grijs Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Grijze Haren Uittrekken

Vraag: Zorgt het uittrekken van grijze haren ervoor dat er méér gaan teruggroeien?
 
Antwoord: Ik wou dat dit zo was! (Zoals waarschijnlijk élk ander individu op deze planeet met zowel dunner wordend als grijzend haar.) Als dit het geval was, dan zouden véél mensen constant haar aan het plukken zijn om hoofden met dikker en voller haar aan te moedigen.
 
Grijs haar is gekend onder de Latijnse naam canities en wordt veroorzaakt door het stoppen van pigmentproductie in de haarfollikel. Het haar verliest zijn melanine en wordt doorzichtig en lijkt ofwel grijs ofwel wit. De ontwikkeling van grijs haar schijnt genetisch geprogrammeerd te zijn en kan beïnvloed worden door spanningen op het lichaam, zoals ziekte, slechte voeding en langdurige mentale en emotionele spanning. Sommige geneesmiddelen kunnen er zelfs voor zorgen dat grijs haar zich ontwikkelt.
 
Maar neen, de idee van één grijs haar uittrekken om er twee te laten groeien is een fabeltje. Waarschijnlijk heeft het ontstaan ervan te maken met mensen die grijs werden en die eerste grijze haren gingen uittrekken en door een samenloop van omstandigheden een grote toename van grijze haren op hun hoofd moesten vaststellen.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact