Hoe het haar zachter maken

Vrouw met lange zachte haren
Foto: Lakov Filimonov/Shutterstock
Vraag: Kunt u enkele tips geven om het haar te verzachten? Vroeger had ik echt zacht haar, maar nu ik ouder ben (41) slaag ik er niet langer in om het zacht te krijgen. Welke producten voor haarverzorging heb ik nodig om mijn haar zachter te maken?
 
Antwoord: En van de zaken die we nooit op school leren is hoe onze lichamen veranderen wanneer we uit de puberteit en adolescentie komen. En van de dingen die vaak choquerend werkt voor mensen is dat hun haar ook vaak zal veranderen met de leeftijd.
 
De hormonen die een invloed hebben op veroudering en ontwikkeling benvloeden eveneens de manier waarop het haar groeit. Zo wordt dik, ruw haar fijner en dunner bezaaid of verandert haar dat vroeger zijdezacht was in draderige, droge vezels.
 
Gelukkig bestaan er haarverzorgingsproducten die kunnen helpen bij deze veranderingen, zolang we maar weten hoe we ze moeten gebruiken en zolang we onthouden dat de voordelen in de meeste gevallen cumulatief zijn. Stap n is dus ervoor zorgen dat u een goede shampoo en conditioner gebruikt die beide vochtrijk zijn. Gebruik producten bestemd voor droog of beschadigd haar.
 
Denk er ook aan dat u het haar enkel hoeft te wassen wanneer het vuil is, maar dat u het elke dag moet conditionen. Of dit nu een uitspoelbare conditioner is die u gebruikt in de douche of een leave-in conditioner voor de dagen waarop u een snellere droogtijd nodig hebt, dit is volledig uw eigen keuze, gebaseerd op uw noden en tijdsverplichtingen.
 
Maar om uw resultaten te maximaliseren raad ik aan om indien nodig een warme olie behandeling toe te passen. Start met een gebruik om de twee weken. Maakt dit uw haar zo zacht als u wenst, hou het dan bij dit schema.
 
Vindt u dat uw haar nog zachter moet zijn of wordt uw haar opnieuw ruw vooraleer de twee weken om zijn, schakel dan over op een wekelijkse behandeling. Wordt uw haar te vettig bij een beurt om de twee weken, verander dan naar drie weken of een maand. Alles draait om het geven aan uw haar wat het nodig heeft.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Zacht en zijdeachtig haar