Lang haar snel drogen

Lang haar drogen met een handdoek
Foto: Kamira/Shutterstock
Vraag: Ik heb lang, dik haar en het duurt heel lang voor het elke morgen droog is. Ik was het dagelijks wanneer ik onder de douche ga omdat het nogal vettig is. Hoe kan ik mijn dikke haar snel drogen?
 
Antwoord: De belangrijkste stap bij het drogen van haar die de meeste mensen missen of verkeerd uitvoeren is het handdoekdroog maken van het haar wanneer ze uit de douche stappen. Dit houdt duidelijk méér in dan gewoon het gebruik van de handdoek waarmee u uw lichaam droog veegt.
 
Afhankelijk van de lengte van uw haar gebruikt u 1 of 2 handdoeken voor uw haar alleen. Denk eraan: wanneer u uw haar netjes gewassen hebt, dan maakt u deze handdoeken eigenlijk alleen maar nat. Ze kunnen dus gewoon aan de lucht drogen of in de droogkast gestopt worden zonder dat u ze daarom opnieuw hoeft te wassen.
 
De sleutel om de tijd gespendeerd aan het drogen van haar te minimaliseren zit in multitasking. Laat de handdoeken hun werk doen terwijl u andere dingen doet.
 
Stap één wanneer u uit de douche komt is het lichaam en daarna het haar drogen met de badhanddoek. Zorg er zeker voor dat u niet wrijft over het haar, maar enkel het vocht uit het haar duwt. Stap twee is het nemen van een propere, droge handdoek voor het haar om opnieuw met die handdoek op het haar te drukken. Wikkel het haar in de handdoek en ga dan verder met uw dagelijkse routine.
 
Wissel indien nodig na 10 minuten van handdoek, herhaal het duwproces, wikkel het haar opnieuw in de handdoek en laat die nogmaals 10 minuten zitten.
 
Nu zou het haar moeten klaar zijn om geföhnd te worden. Wanneer u krullend haar hebt, kunt u een ongewone techniek gebruiken: huishoudpapier. Breng uw stylingproduct aan op handdoekdroog haar en verdeel dit gelijkmatig. Daarna kunt u het haar afwerken door het met huishoudpapier zo droog mogelijk te drukken. Laat het verder op natuurlijke wijze drogen. Zo krijgt u welgevormde, gladde, frisse krullen die er prachtig zullen uitzien.
 
Wanneer u het haar föhnt, denk er dan aan om het in secties te verdelen – minstens drie. Verzamel het haar bij het wandbeen en hoger (met inbegrip van de kruin) en verdeel het gelijkmatig naar het midden toe. Draai het haar en zet het vast met knijpspelden. Zo blijven zijkanten en nek naar beneden.
 
Droog het haar zoals gewoonlijk, waarbij u de luchtstroom naar de haargroei toe richt. Droog het haar tot het grotendeels droog is. Wanneer u klaar bent met de onderste delen laat u één kant in helften naar beneden en gaat u verder met het drogen van het haar. Werk het stylen af naar wens.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kan ik het klitten van mijn haar tijdens het wassen vermijden?