Haarschenking en nieuw kapsel

Het knippen van een bobkapsel
 
Vraag: Ik heb mijn haar laten groeien om het weg te schenken en wanneer ik het nu eindelijk zal kunnen laten knippen, wil ik een snit die erg flatterend is. Ik heb een hartvormig gezicht, met een hoog voorhoofd en mijn haar is van nature krullend (zachte krullen). Ik heb ook een tamelijk dikke nek, dus denk ik dat ik mijn haar opnieuw erg kort zal laten knippen. Jaren geleden had ik een pixie snit en dan werd mijn haar krullend en bol.
 
Welk kapsel zou jij aanraden? Ik heb altijd al een pony gehad, maar wat ik écht zou willen is iets dat flatteert, niet al te veel werk vraagt (met lang haar bestaat mijn dagelijks stylen uit een lage paardenstaart), maar er toch goed uitziet met krullend haar.
 
Los van deze kapselkeuze, wil ik ook nog kwijt dat ik, terwijl mijn haar aan het groeien was, opgemerkt heb dat het recent meer afbrak of gespleten was bij de uiteinden. Ik verzorg mijn haar echter zoals altijd. Bestaat er hiervoor een oplossing of is het gewoon zo dat mijn haar zijn uiterste lengte bereikt heeft en van nature gaat afbreken of splijten?

 
Antwoord: Het is een nobele gedachte om je haar weg te schenken en ik wou dat ik je kon zeggen dat je X en Y moet doen om achteraf een schitterend kapsel te hebben, maar het feit is dat je je haar zal moeten laten groeien om het afgeknipte en weggeschonken stuk te compenseren. Denk eraan dat eens je het gewicht van de toegevoegde lengte wegneemt, het haar dat aan je hoofd bevestigd blijft vermoedelijk terug zal wippen en er veel korter zal uitzien dan het in werkelijkheid is.
 
Misschien kan je een A-lijn bob overwegen, die dan getextureerd kan worden om je “bos” haar, die een resultaat zal zijn van het terugspringende krullende haar, onder controle te houden. De A-lijn bob is langer bij het gezicht en wordt geleidelijk aan korter naarmate je naar achter toe gaat.
 
De verschillen in lengte hoeven niet drastisch te zijn, maar er moet wel een verschil zijn. Dit kapsel is goed omdat de beginsnit voor schenkingen vaak resulteert in langere lengtes bij het voorhoofd.
 
Denk eraan dat het gewoon borstelen of kammen van je haar voor méér stress kan zorgen naarmate je haar langer wordt. Bovendien zal – tegen dat je haar 15 cm lang is – die laatste paar cm reeds bijna een jaar blootgesteld zijn aan omgeving en talloze stylingprocessen.
 
Terwijl je je haar laat groeien, moet je een shampoo en conditioner kopen die rijk zijn aan proteïnen en bestemd zijn om het haar glad te maken en moet je ervoor zorgen dat je je haar dagelijks gaat conditionen, zelfs al was je het niet. Bovendien moet je een leave-in conditioner gebruiken voor elk droog- of stylingproces onder invloed van warmte.
 
Tot slot zullen wekelijkse diepteconditioningbehandelingen en maandelijkse toepassingen met warme oliën helpen om heel wat minder gespleten uiteinden te hebben als je het haar niet té veel stresseert. Vermijd dat je je haar méér borstelt dan nodig om klitten te verwijderen en gebruik steeds een kam met wijde tanden om voorzichtig je haar te doorkammen wanneer het nat is of bedekt met conditioner.
 
©Kapsels.net
Foto: Frantic00/Shutterstock.com
 
Zie ook: Je haar doneren