Haarpunt en schuine pony

Meisje met een haarpunt op het voorhoofd
 
Vraag: Staan meisjes met een haarpunt op het voorhoofd goed met een schuine pony of is dat iets wat totaal niet kan?
 
Antwoord: Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag, want er is méér dan de aan- of afwezigheid van een haarpunt op een voorhoofd dat ervoor zorgt dat een bepaald kapsel al dan niet passend is. De gezichtsvorm, grootte van het hoofd in het algemeen, de diepte van die haarpunt, textuur en dichtheid van het haar zijn allemaal zaken die een rol spelen om te bepalen of een schuine pony jou al dan niet goed zou staan.
 
Als je je toch interesseert voor een pony, kan je steeds opteren voor een lichtjes aangepaste “schuine pony”, waarbij je een stukje van de pony zone aan één kant laat om een al te bloot voorhoofd - te wijten aan die haarpunt - te camoufleren. Deze variant ziet er vaak geweldig uit wanneer die uitgevoerd is in een piekerig gelaagd kapsel dat gekapt is in lange gladde gebogen lijnen.
 
In de meeste gevallen bestaan er bij kapsels wel varianten en dit om toe te laten dat mensen met verschillende kenmerken toch van een soortgelijke look kunnen genieten. In het geval van een vrouw met een haarpunt op het voorhoofd die een schuine pony wil proberen, zijn de obstakels dezelfde als die van een vrouw met een hoog en/of breed voorhoofd.
 
Door het haar een lange pony te geven die geknipt is langs een steile gebogen lijn en getextureerd voor een piekerige look, kan men genieten van de look van een schuine pony en niet het gevoel hebben dat men een buitensporige hoeveelheid voorhoofd blootstelt. De look ziet er uiteindelijk harmonieus uit en dit is steeds de bedoeling, zelfs bij asymmetrische kapsels.
 
Je zou eigenlijk meer bezorgd moeten zijn over de textuur en het golfpatroon van je haar bij het overwegen van een pony. Denk eraan dat als je haar van nature een zekere golving in zich heeft, het afknippen van de lengte er dan zal voor zorgen dat er minder spanning op het haar zal zijn en dat de natuurlijke krul zich makkelijk zal tonen. Ik heb persoonlijk gevallen gezien waarbij vrouwen opteerden voor een pony, maar zagen dat het eindresultaat verschrikkelijk was.
 
Eén van mijn goede vriendinnen heeft haar van een gemiddelde textuur met een lichte golving erin. Gedurende vele jaren had zij lang haar zonder pony gehad en nu besloot ze om eens te gaan voor een pony tot nét boven de wenkbrauwen. Omdat het haar tot onder de schouders kwam, verhinderde het gewicht van het haar dat het echt ging krullen; er waren alleen maar krullende golven te bespeuren. Wanneer ze echter haar haar waste en de pony zone zorgvuldig kamde om te knippen tot net boven de oogleden, was ze verrast om vast te stellen dat het overblijvende haar opwaarts sprong en steeds meer begon te krullen.
 
Het eindresultaat was dat mijn vriendin een pony had die méér dan twee cm boven haar wenkbrauwen kwam. In plaats van een makkelijker kapsel te hebben, moest ze nu dagelijks 15 minuten méér aan haar opmaak besteden, want ze moest haar pony föhnen en met de steiltang bewerken om hem wat langer te krijgen.
 
Wil je dus een schuine pony uitproberen, ga er dan voor, maar denk aan hoe je haar misschien zal reageren op de nieuwe lengte en spreek met je kapper vooraleer je voor iets anders gaat; luister eens welke opties de kapper aanbeveelt om de juiste look te hebben.
 
©Kapsels.net
Foto: Irina Bg/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe knip je een pony?