De schuine pony look

Kapsel met een schuine pony
Foto: Orelphoto/Shutterstock
Vraag: Vind jij de schuine pony look een aanrader? Ik overweeg om mijn haar een splitsing opzij te geven met daarbij misschien een pony. Ik heb mooi, dik, lang haar. Ik wil eens een andere look.
 
Als dit een goed idee is, kan je mij dan uitleggen hoe ik die pony zou moeten knippen of zou moeten laten knippen? Bedankt.

 
Antwoord: Het belangrijkste wat je moet onthouden bij een schuine pony is dat je dan een langere pony nodig hebt.
 
Er bestaat reeds een artikel dat beschrijft hoe je een pony moet knippen. Je kan het hier vinden. In het artikel staan de basisvormen van pony’s beschreven en je kan die bewerken naar een schuine pony door de haren wat langer te laten.
 
Alhoewel de techniek “in verticale lagen knippen” heet, moeten de kniplijnen daarom niet vollédig verticaal zijn. Zelfs grotendeels verticale hoeken kunnen worden gebruikt, vooral dan wanneer je specifiek kortere lengtes wil creëren bovenaan je hoofd (zoals bij jou het geval is).
 
Je zal misschien merken dat je wat stylingproduct nodig hebt om het kapsel dat je wil tot stand te brengen en om de pony zijdelings te houden of misschien zal je gewoonweg de pony moeten droogblazen in de richting die jij wil. Véél van die kapsels doen de pony aan één kant om die achter een oor te stoppen, dus denk daaraan bij het knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen