Haar straightenen en zwangerschap

Moeder met baby
 
Vraag: Mijn dochter is 3 weken geleden bevallen. Ze wil een straightening behandeling, maar haar kapper denkt dat ze best nog enkele weken wacht daarmee.
 
Iets i.v.m. de zwangerschapshormonen, waardoor de methode niet zo goed zou werken. Klopt dit?

 
Antwoord: Het is inderdaad een feit dat het lichaam van een vrouw enkele grote veranderingen ondergaat tijdens de zwangerschap en als gevolg van de hormonen die daarmee gepaard gaan, kunnen zaken die anders routine lijken, nu anders gaan reageren dan verwacht. Haar verven en permanenten zijn twee zo’n dingen.
 
Het is logisch dat deze zaken niet op een normale manier gaan werken wanneer iemand zwanger is. Het haar van een zwangere vrouw kan resistenter of poreuzer worden, wat ervoor kan zorgen dat de behandeling minder of net méér werkt zonder voorafgaande waarschuwing. En de haarveranderingen kunnen beperkt blijven tot bepaalde zones van de hoofdhuid (of kunnen heel het hoofd treffen) en dus is een gewone test op één plaats misschien niet voldoende om resultaten te voorspellen.
 
Een andere meer serieuze bezorgdheid is dat de hormonale veranderingen bij zwangere vrouwen de manier kunnen wijzigen waarop het lichaam van een vrouw reageert op de chemicaliën die gebruikt worden bij deze behandelingen.
 
Tijdens de zwangerschap kan een vrouw gevoeliger reageren op chemicaliën en kan ze ernstige reacties ontwikkelen wanneer ze niet op een gepaste manier voorzichtig is. Zelfs overgevoeligheid voor geuren kan problematisch worden wanneer de vrouw onverwacht extreem moet braken door de geur van de chemische formule.
 
Ik ben er zeker van dat u een kapper zult vinden die uw geld zal willen aannemen en al het gevraagde uitvoert. Ik mag echter hopen dat u bedenkt dat de kapper van uw dochter in de eerste plaats denkt aan het welzijn van uw dochter en dat enkele weekjes geduld uitoefenen niet te veel gevraagd is omwille van de veiligheid.
 
©Kapsels.net
Foto: Studio Romantic/Shutterstock
 
Zie ook: Is het veilig om stijltangen te gebruiken tijdens de zwangerschap?