Gwyneth Paltrows korte kapsel

Gwyneth Paltrow
 
Vraag: Ik heb twee vragen in één eigenlijk. De éérste vraag is: als ik Gwyneth Paltrows korte kapsel zou willen uit de film Sliding Doors, wat zou ik dan aan mijn kapper moeten vragen?
 
De tweede vraag is: hoe weet ik of de vorm van mijn gezicht verenigbaar is met de haarsnit? Alvast dank bij voorbaat.

 
Antwoord: Wel, het korte kapsel dat Mevrouw Paltrow draagt in Sliding Doors is een gewijzigd pixie kapsel. Door haar fijne haar zijn de laagjes minimaal gehouden bovenaan in de kruin, maar de omtrek ervan is wél geknipt volgens het traditionele korte jongenskopje. Bij de kruin is het haar zo ongeveer 11 à 14 cm lang en het neemt geleidelijk af naar de onderste omgeving.
 
Wel, zonder jouw gezichtsvorm en de harmonie van je gelaatstrekken en bouw te kennen, kan ik niet zeggen of dit kapsel bij jou zou passen. Het is echter goed om te weten dat de bedoeling van een kapsel is om een harmonieuze flatterende look te creëren bij het individu.
 
Als je haar gelijkaardig van textuur, dichtheid en golfpatroon is en je dezelfde algemene gezichtsvorm en bouw hebt als Mevrouw Paltrow, dan kan je vermoedelijk dit kapsel dragen zonder te vrezen dat je er slecht zal uitzien.
 
Je zou dit kapsel moeten vermijden als:
 
A) je een zwaar beladen gezicht hebt of als je gezicht kakig is of zwaar onderaan.
 
B) je kaaklijn breder is dan je voorhoofd of je in het oog springende gelaatstrekken hebt zoals een brede of lange neus, overdreven brede of volle lippen of smalle ogen die dicht bij elkaar staan of wijd uit elkaar staande ogen die overdreven breed zijn.
 
C) je erg groot en hoekig van bouw bent of je een omvangrijke lichaamsbouw hebt.
 
Een goed kapper zal je wel objectief willen beoordelen naar gezichtsvorm en harmonie van gelaatstrekken toe en zal het méést geschikt zijn om jou te vertellen of het gewenste kapsel niet bij jou zal passen. Hij kan jou ook voorstellen doen die je misschien de look zullen bezorgen waar jij naar op zoek bent en die rekening houden met de individuele noden van jouw gezicht, gelaatstrekken en lichaamsbouw.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Een passend kort kapsel kiezen