Kapsels en neuzen

Kapsel voor een bepaald neustype
Foto: Rommel Canlas/Shutterstock
Vraag: Ik heb wat informatie nodig over de verschillende soorten neuzen en over welk kapsel het best past bij welk type neus.
 
Antwoord: Eerder dan te kijken naar specifieke gelaatstrekken en kapsels te ontwikkelen die daarbij passen, is de focus van de kapper het algemene evenwicht tussen gelaatstrekken en gezichtsvorm. De bedoeling is om een evenwichtig silhouet te creŽren dat de gezichtsvorm ovaal doet lijken.
 
Het probleem wanneer men kapsels en snitten probeert te doen passen bij specifieke vormen en kenmerken, is dat niet gekeken wordt naar het grotere plaatje van heel het gezicht. Zich enkel baseren op een specifieke gelaatstrek zou nogal eens kunnen resulteren in slechte keuzes.
 
Dit gezegd zijnde, bestaan er een aantal standaardregels voor het compenseren van een aantal soorten neuzen:
 
Kromme neuzen vragen gewoonlijk asymmetrische kapsels zonder scheiding in het midden, want die leiden de aandacht weg van de neus. Elk goed evenwichtig kapsel zal het feit dat het gezicht ongelijk is, gaan accentueren.
 
Brede, platte neuzen vragen een kapsel waarbij het haar weg is uit het gezicht. Een middenscheiding zou moeten gebruikt worden om een verticale lijn voor het oog te creŽren om de neus langer en smaller te doen lijken.
 
Lange, smalle neuzen geven aan dat u kapsels moet vermijden die opzij dicht tegen het hoofd vallen of die hoogte hebben bovenaan. U vermijdt best ook middenscheidingen en kapsels die teveel haar naar het gezicht richten. Deze kapsels zullen alleen maar de lange, smalle gelaatstrekken verergeren. Gebruik kapsels die het haar wegdoen uit het gezicht, om de illusie te creŽren van bredere gelaatstrekken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Omgaan met specifieke gezichtseigenschappen