U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar gitzwart verven

Vraag: Mijn tante is net 40 geworden en denkt eraan om haar haar gitzwart te verven. Ze is wel niet helemaal zeker , want veel kapselexperts zeggen dat gitzwart haar je ouder maakt. Hoeveel ouder zou ze er dan wel uitzien: 10, 20 jaar ouder? Ze is blank. Elk advies zou erg geapprecieerd worden door haar.
 
Antwoord: Deze stelling is niet echt meetbaar. Ik zou eigenlijk niet kunnen zeggen dat het zwart verven van haar haar uw tante een specifiek aantal jaren ouder zou maken. Het effect hangt af van veel factoren, zoals de natuurlijke haarkleur vooraf, de huidstint en andere tekenen van veroudering die aanwezig kunnen zijn.
 
Wat u moet begrijpen is “waarom” het gitzwart verven van het haar iemand vermoedelijk ouder zal doen lijken. Naarmate we verouderen, ondergaan we veel veranderingen die op veroudering wijzen, o.a. veranderingen in de pigmentatie van het haar. Zelfs wanneer het haar niet echt grijs wordt, wordt het toch lichter naarmate we verouderen. En bij veel verschillende etnische types zal de huid waarschijnlijk ook veranderen van pigment en lichtjes lichter of donkerder worden in de loop der jaren.
 
Dit betekent dat uw natuurlijke haarkleur zal veranderen over de jaren heen en uw keuzes qua haarkleur zouden dit moeten weerspiegelen. Uw kapper is getraind om dit concept te begrijpen en adviseert zijn klanten dan ook in overeenstemming daarmee. Hij zal een klant adviseren om een lichtere tint toe te passen dan gewoonlijk verwacht wordt om grijs te dekken (voor het natuurlijke resultaat) en zal klanten doen afzien van erg donkere kleurschakeringen naarmate ze verouderen.
 
Wanneer een donkere kleur gebruikt wordt bij een iets oudere klant – vooral dan wanneer de klant andere tekenen van veroudering vertoont (lichtere huidstint, doorzichtigheid van de huid, fijne lijntjes en rimpeltjes enz…) – dan kunnen deze tekenen van veroudering meer zichtbaar worden. De donkere kleur wordt een achtergrond die de schaduwen gecreëerd door de lijntjes en rimpeltjes accentueert en de doorzichtige huid vaal en afgewassen doet lijken.
 
Mijn beste advies is luisteren naar uw kapper. Hij wil dat u er op uw best uitziet, omdat dit afstraalt op hem. Blijf binnen de “kleurfamilie” van uw jeugd, maar ga voor enkele schakeringen lichter. Zachtere haarkleuren kunnen de look van het gezicht verzachten en wanneer u inderdaad ook die andere tekenen van veroudering hebt, dan kan een zachtere haarkleur u zelfs jonger maken – of die nu dient om grijze haren te dekken of niet.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact