Kapsels voor vrouwen van boven de 40

Kapsel voor vrouwen van boven de 40
Foto: Shutterstock
Veel vrouwen voelen zich onzeker over hun haar wanneer ze boven de 40 zijn. Het lijkt alsof de idee nog steeds bestaat dat lang haar voor de jongere generatie is en dat we – eens we over die magische lijn zitten – we onze geliefde lokken moeten opofferen aan de godin der leeftijd. Maar hoe saai zou de wereld niet zijn en hoe verdrietig zouden we niet zijn als we zouden moeten bezwijken voor dwaze regels en gedateerde concepten.
 
Uiteindelijk veranderen de kleur en de textuur van ons haar wanneer we verouderen. Dit is onvermijdelijk. Maar wat we wel kunnen vermijden, is in gelijk welke valstrik stappen – en er zijn er veel. De valstrik van het proberen om verwachtingen van anderen in te lossen die gebaseerd zijn op conventies die niemand nog begrijpt, de valstrik om verstrikt te raken in een bepaalde routine van kapsel of lengte en dan is er nog de valstrik van ons eigen zelfvertrouwen dat vaak probeert om uitbarstingen van creativiteit en expressie te ondermijnen.
 
Kort of lang doet er niet meer toe. Vrouwen van boven de 40 zijn oud genoeg en hebben elke cm haar die ze kunnen dragen verdiend of hebben het recht om hun haar zo kort en piekerig te knippen als ze willen. Vrouwen van boven de 40 stoppen gewoonlijk met iedereen te behagen en het is belangrijker om te genieten van het leven, nieuwe horizonten te ontdekken en ons zeker te voelen op ons eigen pad.
 
Het belangrijkste is dat u een kapsel vindt dat werkt voor u en dat u mooi maakt en comfortabel aanvoelt. Voor sommigen is dat een korte haarsnit en anderen zijn gewoon van mening dat ze er beter uitzien met lang haar.
 
Lang haar dragen
 
Blijf niet bij lang haar gewoon omdat u dit al heel uw leven hebt. Lang haar is mooi en er is absoluut geen leeftijdslimiet voor. Enkele zaken moeten echter toch overwogen worden zodat vrouwen er op hun best uitzien eens ze aan de hopelijk beste jaren van hun leven beginnen.
 
Oudere vrouw die klaar is voor een lang naar kort haar makeover
Foto: Mix and Match Studio/Canva
Heeft uw haar de textuur om lang te zijn? Is uw haar fijn en ook eerder dun, wat betekent dat de aparte haartjes een erg kleine diameter hebben en de dichtheid niet hoog is, dan gaat u beter niet verder dan schouderlengte om wat volume in het haar te behouden. En zelfs dan overweegt u best laagjes om lichtheid, beweging en volume toe te voegen.
 
Laagjes hebben nog een voordeel. Ze leiden de aandacht af van fijne lijntjes en rimpels. Draagt u uw haar steil en glad en in het slechtste geval met middenscheiding, dan doet de verticale focus die gecreëerd wordt de lijnen in uw gezicht méér uitkomen.
 
Er bestaan veel flatterende lange kapsels en ze worden het best gedragen met zoveel mogelijk beweging en dimensie. Overweeg highlights voor nog méér impact.
 
Korte kapsels
 
Veel vrouwen voelen zich gewoon beter met korte haarsnitten, gelijk hoe oud ze zijn. Natuurlijk is er een heel gamma kapsels om uit te kiezen, startend met de ultieme klassieker – de bob – tot opwindende korte snitten met piekjes en heel wat textuur.
 
Korte kapsels kunnen een instant lift zijn voor de lijnen in ons gezicht en ze zijn gewoonlijk makkelijk te onderhouden. Gewoon door de focus iets hoger te bewegen, lijkt het alsof de rest van het gezicht mee beweegt. Piekerige kapsels met heel veel beweging werken ook erg verjongend, gewoon omwille van enkele optische trucjes.
 
Wat is uw levensstijl en in welke mate moet u zich aanpassen in uw professionele leven?
 
Anna Wintour - Bob kapsel voor oudere dames
Anna Wintour - Foto: lev radin/Shutterstock
Bent u het klassieke type met een sterk gevoel voor verfijning en stijl, dan kunt u misschien Anna Wintour – Vogue Magazine Editor – volgen en haar kenmerkende kapsel, een kinlange bob met pony. Anna’s look is glad en bescheiden, maar nauwgezet geknipt en vertroeteld tot ultieme glans; haar kapsel is zo tijdloos als haar persoonlijkheid.
 
Wilt u uzelf uitdrukken en voelt u niet de nood om uw wilde kantje te verbergen? Een bekende dame van boven de 40 – Sharon Stone – toonde ons hoe we de woelige korte haarsnit kunnen dragen en hot maken.
 
Lees verder ...