Geverfd haar en straightenen

Krullend onhandelbaar haar
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
Vraag: Ik heb tamelijk krullend en onhandelbaar haar. Ik heb echt zin om het chemisch te laten straightenen, want ik heb niet elke morgen de tijd om het steil te maken met de tang. Ik hou echter eveneens van highlights; het toevoegen van lichtbruine tinten aan mijn van nature donker haar.
 
Kan je uit persoonlijke ervaring zeggen of gezond, gekleurd haar dit chemisch proces zal overleven? Ik haat het om tussen mijn twee verlangens te moeten kiezen, maar ik haat het nog méér om mijn haar beschadigd te zien!

 
Antwoord: Zolang je haar in goede conditie is en je het goed verzorgt voor en na het straightenen, zie ik geen enkel probleem voor het straightenen van gekleurd haar. Je moet echter wel objectief en eerlijk zijn in verband met de conditie van je haar.
 
Je zou ook steeds een haarloktest moeten uitvoeren om zeker te zijn dat je haar goed zal reageren op dit proces. Als je die test doet, weet je ook ineens hoelang het proces zal duren en zo zal je beschadigd haar kunnen voorkomen.
 
Neem een straightening kit en lees de instructies en waarschuwingen zorgvuldig eer je eraan begint. Volg de richtlijnen nauwgezet en roep de hulp in van een vriendin, vooral als je haar lang is (langer dan schouderlengte).
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over haar straightenen