Getextureerd dun haar

Speciale schaar om haar te textureren
Foto: Yellow Cat/Shutterstock
Vraag: Ik heb fijn, dun haar dat jaren in laagjes geknipt werd. Ik had mijn kapster gevraagd of mijn haar dikker zou lijken door de lagen uit te laten groeien. Volgens mij is dit de logica zelve. Toen ze gisteren aan het knippen was, textureerde ze mijn haar met een speciale schaar. Ik denk dat het nu dunner dan ooit oogt!
 
Ik heb haar nog niets gezegd, omdat ik eerst verschillende stylingtechnieken wil uitproberen. Alhoewel de langste lagen al op schouderlengte zijn, ben ik bereid een aantal centimeters te laten afknippen om mijn haar dikker te doen lijken. Ik zou wel kunnen huilen. Maakte ze een beoordelingsfout?

 
Antwoord: De grootste fout in beoordeling die je kapster hier gemaakt heeft is dat ze duidelijk niet goed genoeg geluisterd heeft naar haar klant … jij dus. In het ideale geval zou een klant nooit mistevreden mogen uit de kappersstoel stappen.
 
De kapster is misschien niet in staat om elke klant al het gevraagde te geven (sommige klanten hebben onrealistische verwachtingen), maar een deel van haar job is om de klant iets te leren over zijn/haar haar en hem te helpen begrijpen wat al dan niet kan. Als je ongelukkig bent met wat de kapster verricht heeft, dan heeft ze zichzelf niet duidelijk gemaakt of niet naar jouw bezwaren geluisterd.
 
Aangezien ik je haar niet kan zien om te oordelen over textuur en dichtheid, kan ik hier geen second opinion geven over de manier waarop de kapster het geknipt heeft. Ik kan je alleen algemene informatie geven over fijn, dun haar. Ik vermoed dat de reden om lagen toe te voegen aan je haar het creëren van volume is. Dit zou de indruk wekken van méér (en dikker) haar op voorwaarde dat je haar van in het begin een beetje golvend is.
 
De mogelijkheid bestaat ook dat de lagen bedoeld zijn om te passen bij andere aspecten van je gezicht of bouw. Als je gezicht hoekig is (vierkant, driehoekig, diamantvormig, enz…), dan zijn de laagjes misschien gekozen om deze gelaatstrekken te verzachten. Het zou eveneens gewoon kunnen zijn om zoveel mogelijk volume te creëren om de grootte van je hoofd of je lichaamsbouw in harmonie te brengen.
 
Je logica is correct, want in veel gevallen zullen blunt cuts dikker lijken aan de uiteinden. Ik kan niet zeggen dat zo’n snit op gelijke lengte ideaal zou zijn voor jou, want er zijn veel factoren die je moet overwegen. Het is echter mogelijk dat het afknippen van een paar cm het haar dikker doet lijken, vooral als je van nature een zekere golving hebt in je haar. Het verlies van gewicht zal zorgen voor méér volheid.
 
Wat jij moet doen is beslissen of je met je huidige kapster verder in zee wil. Als je vindt dat je problemen met de kapster zijn dat je gewoon niet duidelijk genoeg gezegd hebt wat je wou, dan dring ik erop aan dat je wat assertiever wordt. Soms zijn we vertrouwd met onze kapster en bang om voor opschudding te zorgen. Ook de kapster kan zich té veel op haar gemak voelen bij een klant en zo minder aandacht besteden aan zijn of haar inbreng.
 
Als je echter vindt dat de kapster gewoon niet meer naar je luistert, zou je moeten overwegen om een nieuwe kapper/kapster te zoeken. Leg hem/haar duidelijk uit wat er bij de vroegere kapster gebeurd is en wat je met je haar wil bekomen. Zorg ervoor dat je al je bezwaren uit vooraleer de kapper/kapster zijn/haar schaar aanraakt. Een goede kapper/kapster zal alle nodige tijd nemen om er zeker van te zijn dat jullie op dezelfde golflengte zitten wat betreft jouw wensen, noden en kapselmogelijkheden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?