Extensions en haar kleuren

Verschillende soorten haarkleuren
Foto: Africa Studio/Shutterstock
Vraag: Ik heb juist extensions laten aanbrengen in mijn haar en nu moet ik mijn écht haar kleuren. Mag dit of zal mijn kapster mij zeggen dat ze dit niet kan doen omwille van mijn extensions?
 
Antwoord: Dit zal afhangen van het type extensions dat je hebt en van het feit of ze ál dan niet een chemisch proces kunnen ondergaan. Véél haarverlengingen gemaakt van menselijk haar kunnen makkelijk opnieuw gekleurd worden om te passen bij en onmerkbaar over te gaan in het natuurlijke haar van de persoon in kwestie.
 
Andere extensions echter, vooral diegene die gemaakt zijn van synthetische vezels of menselijk of dierlijk haar dat een zware chemische behandeling onderging, kunnen niet op een veilige manier blootgesteld worden aan verdere chemische behandeling.
 
Er is óók nog de zaak van reacties tussen de haarkleurformule en het bindmiddel dat gebruikt werd in de extensions. Dit is bij geweven extensions een mindere zorg.
 
Ik kan jou écht niet vertellen wat je kapster zal zeggen over de haarverlengingen. Sommige kappers voelen zich niet in een comfortabele positie wanneer ze extensions moeten verven of permanenten, omdat ze niet vertrouwd zijn met de technieken en géén beschadiging willen riskeren, want daar is gewoonlijk een hoog prijskaartje mee verbonden.
 
Je kan bést teruggaan naar het salon en/of de kapper die jouw extensions aangebracht heeft; ofwel kan die kapper jou adviseren ofwel kan hij jou doorsturen naar iemand die de kleuring die jij nodig hebt kan uitvoeren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Extensions verven