Extensions kleuren

Gekleurde extensions
Foto:Depositphotos
Vraag: Ik vroeg me af of het mogelijk is om extensions te verven. De zus van mijn vriend wil dat ik haar haar kleur, maar ik ben bang om haar extensions te beschadigen. Is het slecht om die in een totaal andere kleur te verven?
 
Antwoord: Haarverlengingen van menselijk haar kunnen gewoonlijk behandeld worden net als het natuurlijke haar van de persoon in kwestie – met duidelijke uitzonderingen. Veel merken van extensions gebruiken dit als reclame.
 
De extensions zijn bedoeld om zich te vermengen met het natuurlijke haar en moeten dus kunnen geverfd worden om goed te passen bij veel natuurlijke haarkleuren.
 
Maar vermijd erg harde chemische behandelingen – zoals het bleken van de extensions. Gewoon verven is een veilige keuze en mag eigenlijk geen negatief effect hebben op de haarverlengingen.
 
Maar om op veilig te spelen, zoekt u best uit welk type extensions de zus van uw vriend heeft en welke bevestigingsmethode gebruikt werd. Zoek informatie op en kijk of er bij dat type kleurconflicten en beperkingen zijn.
 
Doe ook steeds een test op een haarlok om zeker te zijn hoe het haar reageert op de verf. Zo leert u ook beter de inwerktijd en de mogelijke resistentie van het haar kennen.
 
Een klein beetje testen vooraf en voorzichtigheid kunnen heel wat problemen vermijden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions