Dunner gezaaid haar

Vrouw met erg lang haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb erg lang krullend haar. Het reikt tot aan mijn zitvlak, wanneer recht getrokken. Het lijkt alsof mijn haar dunner wordt naarmate het groeit.
 
Zou ik mijn haar korter moeten knippen om méér uitdunnend haar te vermijden? Wat kan ik doen om dit fenomeen te stoppen?

 
Antwoord: Het lijkt alsof je het afbreken van het haar aan het beschrijven bent. Véél mensen – en niet enkel diegenen met krullend haar – constateren dat hun haar dunner (en dunner gezaaid) lijkt te zijn bij de uiteinden dan bij de hoofdhuid.
 
Dit is gewoonlijk te wijten aan haarbreuk door het haar ruw te behandelen en door styling of warmtetoepassingen. Om dit afbreken te vermijden, moet je je haar goed conditionen. Dit zou elke dag moeten gebeuren, of je het haar nu wast of niet.
 
Bovendien gebruik je best een gladmakend serum en een leave-in conditioner/ontwarproduct telkens wanneer je je haar probeert te kammen of te brushen. Het is ideaal om het haar bij het stylen en ontwarren te kammen met een kam met wijde tanden.
 
Als je een borstel moet gebruiken, gebruik er dan géén met natuurlijke haren, maar neem liever zo’n borstel met wijd verspreide plastieken tanden, want zo staat het haar minder onder stress.
 
Het kan dat je het nodig vindt om de dunste stukken haar af te knippen tot je op een lengte komt waar je tevreden bent met je haardichtheid. Als je echter waakzaam bent en je haar goed gaat conditionen en beschermen tegen beschadiging door het stylen, dan zou je moeten kunnen vaststellen dat het haar groeit zonder (of op zijn minst met véél minder) uitdunning.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar beschadigd door een wollen jas