Broos en dof Afrikaans haar

Afrikaanse vrouw met kortgeknipt haar
Foto: Djomas/Shutterstock
Vraag: Ik heb kort Afrikaans haar. Mijn haar is zr broos aan de uiteinden en het is ook heel erg dof en breekt heel gemakkelijk af. Wat kan ik doen om mijn haar glanzend en gezond te maken?
 
Antwoord: Het ziet er naar uit dat je haar lijdt aan uitdroging en vocht nodig heeft. Etnisch Afrikaans haar heeft gewoonlijk de neiging om poreus te zijn, wat betekent dat het sneller vocht zal verliezen door dagelijkse blootstelling aan zon, wind, omgevingsveranderingen en styling met behulp van hitte.
 
Haar dat poreus is heeft een opstaande cuticula (schubbenlaag), wat maakt dat het haar er dof uitziet. Het bijhorend verlies aan vocht veroorzaakt door de poreusheid van het haar maakt dat het haar broos wordt en zo makkelijk afbreekt.
 
Eerst en vooral zou je een shampoo en conditioner moeten zoeken die beiden mild zijn en vochtinbrengende formules bevatten. Zoek naar producten die speciaal afgestemd zijn op Afrikaans haar. Je kan ook producten kiezen die bestemd zijn voor chemisch behandeld haar, want, alhoewel je haar niet chemisch is behandeld, is de conditie dezelfde.
 
Je kan ook grijpen naar natuurlijke olin en gladmakende serums. De natuurlijke olin zullen het haar verzachten en vocht inbrengen, terwijl de gladmakende serums zullen helpen om de cuticula plat te maken en af te dichten, waardoor het haar mr glans krijgt en gezonder wordt.
 
De sleutel hierbij is om het haar te beschermen en te voeden terwijl het groeit. Jammer genoeg kan bij beschadigd haar alln oppervlakkig wat veranderen met behulp van cosmetica. We kunnen wl zorgen dat het nieuwe haar dat aan het groeien is, niet beschadigd wordt; terwijl het haar groeit kunnen we langzaam de beschadigde toppen bijknippen en zo een kop vol gezond haar bekomen.
 
Je zegt dat je haar kort is. Afhankelijk van hoe kort precies, kan je gezonder en aantrekkelijker haar bekomen in zon 3 6 maanden. Denk eraan dat haar gemiddeld zon goeie cm per maand groeit; als het haar dus zon goeie 7 cm lang is, duurt het ongeveer 6 maanden om het haar helemaal te vervangen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Feiten over Afrikaans haar