Doe-het-zelf kits om haar te straightenen

Aziatisch meisje met mooi steil haar
Foto: Stockfour/Shutterstock
Vraag: Ik ben Aziatisch van origine en heb normaal haar dat gedeeltelijk golvend is. Ik straighten mijn haar dagelijks met een straightener, maar mijn haar raakt er erg door beschadigd en ik wil het niet nog langer beschadigen. Ik wil mijn haar permanent straightenen, maar zit nogal krap bij kas om dat op een professionele manier te laten doen in het kapsalon, dus vroeg ik me af of dit thuis kan gebeuren met een doe-het-zelf kit.
 
Bij jullie lees ik dat daarvoor Ogilvie en Easy Straight bestaan. Zijn er nog andere kits die hetzelfde resultaat hebben? Als dat zo is en als ik mijn haar supersteil wil, moet ik dan stukjes aluminiumfolie gebruiken bij het straightenen?

 
Antwoord: Ogilvie en Easy Straight zijn de twee doe-het-zelf kits om te straightenen waar ik het meest vertrouwd mee ben. Ik ben er zeker van dat er nog andere merken bestaan, maar ik kan niet instaan voor hun betrouwbaarheid.
 
Wat de aluminiumfolie betreft als deel van het proces, moet ik toegeven dat ik daar nog nooit van gehoord heb. De folietechniek wordt gebruikt bij doelgericht kleuren en bij highlightenen, maar niet bij het straightenen.
 
Als de richtlijnen van een doe-het-zelf kit je echter zoiets aanraden, dan doe je dat maar. Het feit dat ik niet vertrouwd ben met een gegeven praktijk wil nog niet zeggen dat die methode niet gerechtvaardigd is.
 
Mijn raad is om Ogilvie of Easy Straight eens uit te proberen terwijl je goed de richtlijnen volgt. Indien goed toegepast, zou één van deze twee producten je gladder, steiler haar moeten geven en eveneens een idee over hoe je het best te werk gaat.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar straightenen