Hoe haar op de bovenlip verwijderen

Bovenlip
Foto: Depositphotos
Vraag: Hoe kan ik het haar op mijn bovenlip verwijderen? Wat is de beste methode hiervoor? Ik ben een meisje.
 
Antwoord: Zoals bij jongens zou u altijd uw bovenlip kunnen scheren. Het voordeel is dat dit snel gaat en makkelijk is. Het nadeel is dat de nieuwe groei stekelig en irriterend is. De meeste vrouwen verkiezen één van de twee volgende methodes om hun ongewenste gezichtshaar kwijt te raken: wax of epileercrèmes.
 
Gezichtshaar waxen betekent voor veel vrouwen een uitstapje naar het schoonheidssalon om dit door een professional te laten uitvoeren. Dit is echter voor sommige vrouwen te duur, dus zijn er ook doe-het-zelf alternatieven. U kunt in de winkel voorbereide waxstrips kopen die speciaal bestemd zijn voor gezichtsontharing. Wanneer u de richtlijnen goed leest en opvolgt, zullen de resultaten bevredigend zijn en langer duren dan bij het scheren.
 
Epileercrèmes voor gezichtsontharing zijn soms problematisch in die zin dat wanneer het haar voldoende ruw is dat het nodig is om het te doen verdwijnen, het dan té ruw is voor de meeste crèmes om makkelijk op te lossen. Sterkere formules kunnen té hard zijn voor gebruik op het gezicht.
 
Zo komt het dat het resultaat ofwel onvoldoende is of dat u chemische irritatie riskeert om het ongewenste haar kwijt te raken. Daarom moet u bij het kiezen van een epileercrème voor gezichtsontharing zorgvuldig kijken en zoeken. Wat positief is, is dat het haar dat verwijderd werd met een epileercrème zachter terug groeit en de huid langer zacht aanvoelt.
 
Vindt u dat u een ernstiger probleem hebt met haargroei in het gezicht, dan kunt u het met uw dokter hebben over medische opties die voor u geschikt kunnen zijn. Enkel uw dokter kan bepalen of u kandidaat zou kunnen zijn voor medicatie op voorschrift. Sommige vrouwen hebben daar echt baat bij.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vellushaar