Waxen

Ontharen met wax
Foto: Depositphotos
Waxbehandelingen Ė De langer blijvende tijdelijke oplossing om te ontharen.
 
Andere tijdelijke ontharingsmethodes resulteren haast onmiddellijk in lelijke en piekerige stoppels. Waxen echter zorgt voor een gladde zijdezachte huid die heel wat langer onbehaard blijft, wat waxen maakt tot de langst blijvende tijdelijke oplossing om haar te verwijderen.
 
Waxen is een erg efficiŽnte methode die uitstekende resultaten biedt en dit haast onmiddellijk. U kunt het thuis zelf doen of naar het schoonheidsinstituut gaan en de behandeling laten uitvoeren door een expert. De wax kan warm of koud aangebracht worden, de techniek is eigenlijk essentieel dezelfde. De resultaten verschillen lichtjes afhankelijk van de temperatuur van de wax.
 
Gelijk hoe is waxen een opvallend pijnlijke ontharingsmethode. Wie nogal gevoelig is, kiest vaak voor scheren en epileren. Wilt u de pijn trotseren, dan biedt waxen unieke voordelen. Veel vrouwen en sommige mannen zijn er fan van!
 
Hoe warme wax werkt.
 
Ontharen met warme wax is iets wat reeds eeuwen bestaat en generaties lang werden daarvoor dezelfde ingrediŽnten gebruikt. Zowel warme als koude wax bestaan ofwel uit bijenwas ofwel uit paraffinehars. De wax wordt gesmolten en op de huid aangebracht met een plastieken spatel.
 
Daarna laat u het product afkoelen gedurende verschillende minuten met een stukje doek boven de wax, zodat die verwijderd kan worden. Terwijl de wax afkoelt, vormt die zich rond de haarfollikels en grijpt die hen daarbij vast.
 
Eens de wax volledig afgekoeld is en kleverig van textuur geworden is, wordt de huid strak getrokken in de tegenovergestelde richting van hoe het doekje verwijderd wordt. Het doekje wordt dan snel en hevig van de huid getrokken in een opwaartse beweging en het haar wordt van de huid gerukt bij de wortels. De huid blijft glad, onbehaard en rauw!
 
Pot met gesmolten wax
Foto: Kris Cole/Getty Images via Canva
De voordelen van waxen.
 
•  In tegenstelling tot andere tijdelijke en permanente ontharingsmethodes, kunnen zowel kleine als grote zones haar verwijderd worden met warme wax. Bedek de zone gewoon met wax en gebruik een groter stuk doek om grotere stukken haar te verwijderen.
 
•  Sommige ontharingstechnieken zijn enkel efficiŽnt op bepaalde kleuren en texturen haar en bepaalde huidtypes. Waxen is niet zo discriminerend en zal elke tint en soort haar van alle huidtypes verwijderen. Waxen werkt net zo goed op het fijnere haar van de bovenlip als op het ruwere haar van de bikinilijn.
 
•  Het grootste voordeel dat waxen heeft op alle andere types van tijdelijke ontharing is dat het een stuk langer duurt vooraleer het haar teruggroeit. Alhoewel het tempo van teruggroei kan verschillen bij elk individu en naargelang de efficiŽnte van de uitvoering, duurt het zeker langer dan een week vooraleer het haar teruggroeit Ė een aangename verademing vergeleken bij de lelijke stoppels die haast onmiddellijk na het scheren reeds opduiken.
 
•  Wanneer het haar vaak genoeg gewaxt wordt, dan kan de follikel verslappen en dit kan leiden tot permanent haarverlies.
 
•  Omdat waxen zoín populaire en efficiŽnte ontharingsmethode is, kunt u ervoor terecht in haast elk schoonheidssalon en bestaan er eveneens doe-het-zelf kits.
 
Lees verder ...