Bobsnit en verschillende haartypes

Gehoekte bob snit met een kortere nekpartij
Foto: Depositphotos
Vraag: Wat zijn de beste haartypes voor een bob? Kunt u met elk type haar kiezen voor een bob of moet uw haar een zekere dikte, dichtheid, textuur … hebben?
 
Antwoord: Er zijn zoveel variabelen bij een poging om te antwoorden op dit soort vragen. Een bob is een erg veelzijdig kapsel dat aan de meeste haartypes kan aangepast worden. Sommige types haar zijn misschien wel makkelijker te stylen in zekere zin; afhankelijk van uw verfijning en ervaring bij het stylen van uw eigen haar.
 
Erg steil, medium tot dik haar zal goed passen bij een bob, want het haar is zwaar en steil genoeg om op zijn plaats te vallen wanneer u het gewassen en geföhnd hebt of aan de lucht hebt laten drogen. Wilt u uw haar in een krullende bob dragen, dan zal dit soort haar makkelijk de neiging hebben om plat te vallen (omwille van het gewicht en de structuur), dus het hangt af van hoe u uw haar dagelijks wilt dragen.
 
Steil, fijn haar met weinig dichtheid past ook erg goed bij een bob. Omdat het haar steil en fijn is, hoeft u het gewoon maar te wassen en te föhnen terwijl u met de vingers door het haar gaat. Omdat dit een halflang kapsel is, weegt het haar niet te veel door, dus oogt het dikker en voller dan in een lang kapsel. Krullen houden ook goed in dit soort haar, omdat de krul niet doorweegt. De bob is één van uw beste opties wanneer u fijn, steil haar hebt.
 
Achterkant van een schuine bob met langer haar vooraan
Foto: Depositphotos
Golvend haar van een medium tot fijne dichtheid en medium tot fijne dikte past eveneens goed bij een bob, zolang u maar bereid bent om uw haar te föhnen of een stijltang te gebruiken om overdreven slag weg te werken. De golvende of lichtjes krullende bob is eigenlijk erg in de mode tegenwoordig. Kijk maar eens op Facebook, Instagram en in de modemagazines en u zult onmiddellijk begrijpen wat ik bedoel.
 
Erg dik, krullend en dicht haar kan lastig te hanteren zijn wanneer u het in een bob knipt. Afhankelijk van de graad van deze kenmerken zou uw bob kunnen ogen als een afrokapsel wanneer u het haar gewoon wast en droogt. Maar opnieuw, wilt u een unieke en frisse look, dan zou dit exact kunnen zijn wat u wenst. De conventionele gladde en rechte of glanzende en golvende bob zal heel wat werk vergen bij intens krullend, dik en dicht haar. Denk dus hieraan wanneer u dit soort haar hebt.
 
De bob is één van de meest veelzijdige en meest aanpasbare kapsels. Zolang u maar bereid bent om het kapsel te leren kennen en de trucjes te leren om die bob het best te doen werken voor uw type haar, bent u op de goede weg.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
De bob haarsnit
 
De basisbeginselen van de bob