Kleurenblunders

Problemen met het kleuren van haar
Foto: Istockphoto
Wat er allemaal mis kan gaan bij het verven van haar.
 
Iedereen die al eens met haarkleuring gewerkt heeft (of zelf thuis geprobeerd heeft zijn haar te verven), weet dat dit soms "onverwachte" resultaten kan opleveren. En soms is dit nog zacht uitgedrukt. Er kunnen veel problemen optreden bij het kleuren van haar, met al dan niet spectaculaire resultaten.
 
Laten we eens een paar veelvoorkomende "problematische haarkleurresultaten" nader bekijken, samen met hun vermoedelijke oorzaken. De volgende situaties gaan ervan uit dat je de instructies voor het mengen, aanbrengen en laten inwerken van de haarkleuring correct hebt gevolgd en dat de problemen niet veroorzaakt zijn door een fout van de gebruiker.
 
"Het haar neemt de kleur niet op."
 
Probleem: OkÚ, je hebt net de kleuring uitgespoeld en nu f÷hn je je haar om de kleurresultaten te controleren. Tijdens het uitspoelen merk je misschien al dat er iets misgaat. Zodra je haar droog is, wordt het duidelijk: je haar heeft de kleur niet opgenomen.
 
Mogelijke oorzaken: Het haar is duidelijk resistent tegen het chemische product. Als je haar grijs is of van nature gepigmenteerd, kan het zijn dat het niet erg poreus is, waardoor het minder vocht zal absorberen en waardoor de kleuring minder goed kan doordringen in de haarschacht om kleur af te zetten.
 
Als je haar al eerder is geverfd (vooral met producten zoals henna) of als je andere glansbehandelingen hebt ondergaan (zoals glansverhogers), kan er mogelijk een laagje op je haar zitten dat de doordringing van een ander chemisch product belemmert. Henna is vaak de boosdoener. Het is een haarkleuring op basis van olie die een laagje op de haarschacht legt en later problemen kan veroorzaken wanneer je een andere kleuring of een permanent wilt.
 
Tools om haar te verven
Foto: Pixelshot via Canva
Oplossingen: Voor weinig poreus, resistent haar is de beste oplossing om het vooraf te verzachten. Zoek in je schoonheidswinkel naar producten die kant-en-klaar zijn of gebruik een ontwikkelaar met volume 10 die je 10 tot 20 minuten laat inwerken voordat je je haar opnieuw gaat kleuren. Spoel de ontwikkelaar uit het haar en droog het goed, zodat je de kleur nauwkeurig opnieuw kunt aanbrengen. Op die manier zou de kleur beter moeten doordringen in de haarschacht en zou je betere resultaten moeten behalen.
 
In het geval van henna of andere behandelingen die de kleur afsluiten, moet je stappen ondernemen om dat product te verwijderen. Als het om henna gaat, kun je alcohol en minerale olie gebruiken om de henna voldoende op te tillen en te verwijderen, zodat je resultaten verbeteren. Als het probleem te wijten is aan een ander product, kijk dan op de verpakking of in de handleiding van de fabrikant hoe je het probleem kunt oplossen.
 
"Mijn kleur is ongelijk - er zijn vlekken."
 
Probleem: Je hebt de haarkleuring uitgevoerd en alles leek goed te gaan bij elke stap. Maar wanneer je haar droog is, merk je dat je nieuwe kleur ongelijk is en vlekken vertoont op bepaalde plaatsen.
 
Lees verder ...
 
Door Stacy | | ©Kapsels.net