Hoe je pony uit laten groeien

Pony bijknippen met een uitdunschaar
 
Je hebt dus een zwak voor liefhebbers van pony’s zoals Alexa Chung en besliste om de sprong te wagen … En heel waarschijnlijk heb je nu die befaamde liefde-haatverhouding met je pas geknipte pony. Een pony kan elk vroeger kapsel uniek maken en heeft het ongekende vermogen om de hele look van je gezicht te wijzigen. Maar wanneer je hem beu bent, dan wordt hij snel vervelend!
 
Niet bang zijn, want we hebben de beste trucs in onze toverhoed om je snel te helpen langs het netelige pad van het laten uitgroeien van je pony. Maar ik heb toch één wijze raad wat dit pad betreft; het zal des te aangenamer zijn wanneer je je kapper betrekt in dit verhaal. Ga naar je kapper en vertel wat je van plan bent.
 
In tegenstelling tot wat algemeen geloofd wordt, zijn er tegenwoordig heel wat kappers die de gave hebben om zich in te leven in wat JIJ met je haar wil doen. En daarbij hun eigen knipgrage instincten die oppermachtig lijken te zijn in de kapperswereld aan de kant zetten!
 
Bijknippen en uitdunnen
 
Om te beginnen plaats je je handpalm plat op je pony, zodat je de werkelijke lijn van je pony kunt zien. Je wil ervoor zorgen dat je pony in een rechte lijn loopt, zodat hij gelijkmatig uitgroeit. Wanneer die lijn niet recht is, wacht dan tot je pony minstens tot onder je wenkbrauwen komt en knip hem lichtjes bij zodat hij in een rechte lijn hangt.
 
Je zou dit bijknippen zelf kunnen doen of je zou mijn advies kunnen volgen en vragen dat de kapper je hierbij helpt. Wanneer je naar de kapper gaat, maak dan erg duidelijk dat je je pony aan het laten uitgroeien bent, zodat jullie op dezelfde golflengte zitten wat je toekomstige kapsel betreft.
 
Je pony uitdunnen met een uitdunschaar is eveneens een prachtige manier om je te helpen omgaan met het volume. Ik raad sterk aan dat je deze specifieke stap wel overlaat aan de professionals. In de eerste plaats omdat je hiervoor een uitdunschaar (professionele knipschaar met een speciaal blad gemaakt om de massa haar te verminderen zonder de lengte in te korten) nodig hebt, iets waar de meeste doe-het-zelf kappers maar weinig kennis van hebben.
 
Ten tweede is het zo dat je, wanneer je de uitdunschaar overdadig gebruikt of een ongeschikte techniek toepast, hoogstwaarschijnlijk zal eindigen met een onverzorgd uitziende pony met oncontroleerbare stukjes kort haar die in de lucht steken. Dit ziet er niet uit voor een meisje en is zeker niet iets wat je verwante ponydame aller tijden, Brigitte Bardot, zou willen.
 
Haaraccessoires
 
Laten we dit toepasselijke groteske horrorplaatje achter ons laten en overgaan naar de volgende tip. Schuifspelden. Voor een meisje dat haar piekerige pony van het vorige seizoen wil laten uitgroeien zijn schuifspelden het beste wat er is sinds het zwarte jurkje. Geen leugens.
 
Schuifspelden kan je gebruiken om je pony omhoog en naar achter te doen om een moderne bubbel te creëren. Of je kan je pony liften, opzij draaien en vastmaken met schuifspelden, met de beroemde kracht van ervaren meisjes die hun pony laten uitgroeien. Het geheim hier is plezier beleven eraan. Draai je pony, ga hem stylen, krul hem of zet hem vast. Denk er gewoon aan om er ondertussen van te genieten.
 
Als aanvulling op het geniale gebruik van de schuifspeld zou je ook gebruik moeten maken van de prachtige voordelen van haaraccessoires. Of je nu eerder aanleunt tegen de ouderwetse of vintage kant of eerder houdt van glanzende moderne haarversieringen, haaraccessoires zouden in beide gevallen je nieuwe beste vriendin moeten zijn.
 
Haaraccessoires kunnen gebruikt worden om flair en stijl toe te voegen om je op te vrolijken terwijl je onderweg bent om die lokken te laten uitgroeien. Doe die lokken omhoog, draai ze en zet ze vast met (nep)diamanten spelden, leuke strikjes of unieke haarspelden. Schuifspelden zijn echter de sterkste spelden, dus gebruik deze eerst om je haar vast te zetten. Zorg daarna voor de finishing touch met jouw keuze van unieke haaraccessoires.
 
Haarband
 
Ik zie je denken: deze ideeën zijn geweldig en zo, maar wat met die gevreesde badhairdays waarop je rebelse pony gewoon weigert om zich te onderwerpen aan je borstel of accessoires? Wel, beste collega’s haarenthousiastelingen: dit is het moment om de grote middelen boven te halen. Maak plaats voor de haarband.
 
De haarband kan en zal met haast belachelijk gemak zelfs de meest verschrikkelijke van de badhairdays oplossen. Kam die last van onhandelbare pony naar achter en doe gewoon je haarband om in een kleur die past bij je outfit en make-up. De haarband zal zelfs de meest ongedisciplineerde pony in bedwang houden, terwijl hij zorgt voor een gevoel van ontspannen stijl en vertrouwen geeft aan je totale look.
 
Volgende pagina