De drang om te knippen (2)

Je eigen haar afknippen van lang naar kort
 
Vorige pagina
 
Het beste argument om je lange lokken helemaal kort te laten knippen is wanneer je ze bewust liet groeien om ze te doneren aan kinderen met kanker die hun haar verloren hebben. Je hebt in dit geval een plan dat volledig ondersteund wordt en je doet iets dat zo fantastisch is en dit kan je voelen in je hart.
 
Nu en dan willen vrouwen een nieuw kapsel om een verandering in het leven aan te duiden, maar je wil je systeem niet shockeren. Dus nog maar eens, ga misschien stap voor stap naar superkort en doe dit niet overhaast. Er zijn zoveel leuke tussenlengtes die vaak over het hoofd gezien worden omdat we voor alles of niets kunnen gaan en dit is niet steeds een slecht idee, maar het is ook niet het meest gunstige.
 
Zo, hoe weersta je nu aan deze drang, vooral wanneer beroemdheden voor al deze leuke korte snitten kiezen en zo krachtig en gewaagd zijn? Cara Delevingne liet haar haar scheren en bleekte het blond, net zoals Kristen Stewart. Het is verleidelijk en ze staan ermee, laten we eerlijk zijn.
 
De eerste manier om aan de drang te weerstaan is het kopen van een pruik. Pruiken kopen is superleuk en je kan zoveel korte kapsels proberen en er één kapsel uitpikken dat je mooi vindt, kan kopen en thuis kan dragen. Je kan wennen aan het zien hoe je make-up en garderobe eruitzien met het nieuwe haar en het algemene gevoel over jezelf ervaren. Ontdek misschien hoe anderen je waarnemen en wat je partner te zeggen heeft.
 
Julia Roberts droeg een pixiepruik voor een film en ze vond die zo mooi dat ze voor een kort kopje koos en deed dit enkele keren. Het is dus beslist een goede indicator. Het is op zijn zachtst gezegd een optie en het zal je toelaten om in een oogwenk heen en weer te gaan tussen lang en kort, wat een leuk traktaatje kan zijn.
 
Samen met dit denk je er best voor jezelf aan hoeveel tijd er nodig is om haar te laten groeien. Haar groeit tussen de halve en hele centimeter per maand. Wanneer je 25 cm van je haar laat afknippen, heb je niet opnieuw schouderlang haar na twee maanden. Ben je pro, dan zijn extensions geweldig, maar ze zijn niet goedkoop en kunnen op lange termijn meer schade veroorzaken. Ik weet dat je gewoon die leuke korte bob wil, maar dit is een engagement en ik wil dat je bijna 100% zeker bent bij deze beslissing en weet dat dit iets is waar je mee kunt leven. Er zullen ongemakkelijke stadia, opvliegende lokken en tonnen aanpassingen zijn.
 
Kort haar betekent heel wat plezier en velen dragen het goed, maar als je steeds al lang haar had, is het niet iets om licht over te gaan. Hou dus even halt en denk na over wat je van plan bent om te doen. Maak gebruik van apps om nieuwe kapsels uit te proberen en van pruiken om nieuwe lengtes, lang en kort, te testen, zodat je het visuele effect ervan ziet. Bovendien laten pruiken je toe om nieuw haar voor een langere tijdsperiode uit te testen en af te wisselen.
 
Denk na vooraleer je de sprong van lang naar kort haar waagt, weet waarom je gekozen hebt voor de schaar en heb zelfvertrouwen.
 
©Kapsels.net     Foto's: Bigstock
 
Lees ook: Psychologie van een haarsnit