Scheren (2)

Scheren als ontharingsmethode bij vrouwen
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
•  Het is snel, handig en gemakkelijk!
 
U hebt geen afspraak nodig, u moet niets opzoeken, u moet niet nerveus zitten wachten. U kunt gewoon een scheermes/-toestel nemen en enkele minuutjes later hebt u een mooi, onbehaard lichaam. U hebt geen voorafgaande kennis of bedrevenheid nodig en u kunt de handeling zowat overal en altijd uitvoeren. Scheren is een uiterst makkelijke methode om ongewenst haar te verwijderen en u hebt er geen dure uitrusting voor nodig. Haast iedereen kan het en slechts enkele minuutjes later hebt u een gladde en zijdezachte huid.
 
•  Het is goedkoop!
 
Vergeleken met permanente ontharingsmethodes, waarvan de meeste de hulp van een gediplomeerd schoonheidsspecialist vereisen, is scheren een extreem goedkope optie om onmiddellijke resultaten te bekomen. Vergeleken met veel andere tijdelijke ontharingsoplossingen, zoals waxen of epileren, is scheren eveneens goedkoper.
 
•  Er zijn geen nevenwerkingen!
 
Is het risico lopen op een litteken door blaren, verbranding of huidverkleuring niets voor u, hou het dan bij scheren: dit is ongetwijfeld de veiligste ontharingsmethode. Het enige vervelende van scheren is die toevallige snede, maar zelfs die kunt u drastisch reduceren door een elektrisch scheerapparaat te kopen.
 
•  Het is efficiŽnt!
 
Vergeet maar dat ďenkel efficiŽnt zijn bij donker haar op een lichte huidĒ scenario van flashlampen en lasers: scheren verwijdert onmiddellijk alle kleuren en texturen van lichaamshaar van elk huidtype. Er zijn ook geen vereisten qua lengte. Hoe kort of hoe lang het haar ook is, u kunt steeds efficiŽnt scheren.
 
Scheren met een scheermesje
Foto: Sora Shimazaki/Pexels
De nadelen van scheren
 
•  Het is niet permanent.
 
Eťn van de grootste nadelen van scheren is dat het geen permanente oplossing biedt ťn dat het haartje uiterst snel teruggroeit. Zo vlug in feite dat veel vrouwen hun benen en onderarmen moeten scheren telkens ze onder de douche gaan.
 
•  Scheren kan na verloop van tijd moeilijker worden.
 
Voortdurend scheren kan ervoor zorgen dat het haar ruwer van textuur wordt. Na verloop van tijd kan dit ertoe leiden dat het haar moeilijker te verwijderen is via scheren. Een elektrisch apparaat kan hardnekkig, ruw haar gewoonlijk makkelijker verwijderen dan een wegwerpmesje.
 
•  Het is vervelend.
 
Elke dag extra kostbare minuten spenderen in douche of bad aan het ijverig scheren van lichaamshaar, kan algauw een eerder lastig karwei worden. Dit is ťťn van de belangrijkste redenen waarom veel vrouwen opteren voor meer permanente oplossingen.
 
Elektrische scheerapparaten versus wegwerpscheermesjes
 
Eťn van de grootste voordelen van elektrische scheerapparaten tegenover wegwerpmesjes is dat ze op reis kunnen gebruikt worden en veel gemakkelijker zijn. Met de hand scheren vraagt water en schuim, een elektrisch toestel kan zonder, dus is er ook geen warboel. Een elektrisch scheerapparaat is misschien wel duurder bij aankoop, maar op langere termijn is het interessanter dan steeds maar nieuwe scheermesjes te moeten kopen. U snijdt zich minder met een elektrisch scheerapparaat, want dit heeft zelden een stomp mes. Elektrisch scheren is dus een ontharingsmethode die veiliger is.
 
Scheren is reeds vele jaren een efficiŽnte manier om ongewenst lichaamshaar te verwijderen, vooral van de armen en oksels. Scheren met een elektrisch scheerapparaat of met wegwerpmesjes is wellicht de goedkoopste en meest directe oplossing om te ontharen, als het u tenminste niet stoort dat u de handeling vaak moet herhalen.
 
Door Stacy | | ©Kapsels.net

Zie ook: Vragen over ongewenste haargroei