Armhaar afscheren

Meisje met glad geschoren armen
Foto: Ines Bazdar/Shutterstock
Vraag: Is het ok voor een meisje om haar armhaar af te scheren? Hoe moet dit gebeuren om te vermijden dat het terug groeit?
 
Antwoord: Wanneer het meisje vindt dat haar armhaar lelijk is en haar onaantrekkelijk maakt, dan mag ze dit gerust verwijderen. En scheren is daarbij één methode.
 
Ik ben bang dat er niet veel kan gedaan worden aan het haargroeitempo, maar om de huid zo lang mogelijk zacht en glad te houden, kunt u regelmatig een goede moisturizing lotion op de huid gebruiken. Die houdt het nieuwe haar zachter en minder stekelig wanneer het tevoorschijn komt vanonder het huidoppervlak.
 
Er bestaan alternatieven die kunnen zorgen voor een langere gladheid dan bij het scheren: waxen en epileercrèmes. Bij waxen wordt het haartje uit de huid getrokken, waarbij het vaak afgescheiden wordt net onder het huidoppervlak. Alhoewel sommige dames deze methode té ingewikkeld, een warboel en pijnlijk vinden, blijven de resultaten langer dan bij gewoon scheren.
 
Epileercrèmes zijn gewoonlijk de meest geliefde ontharingsmethode voor grotere zones (armen en benen). Deze crèmes lossen het haar op en verwijderen het gewoonlijk tot een punt net onder het huidoppervlak.
 
Een voordeel is dat deze crème kan gebruikt worden onder de douche of in bad en makkelijk weggespoeld kan worden. Wanneer de haartjes terug groeien, voelen ze ook veel zachter en minder irriterend aan. Er is minder dat gevoel van “stoppeltjes”.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Ongewenste haargroei