Nadelen van haarverlengingen

Haarverlengingen of extensions aanbrengen
Foto: Bigstock
Je hebt kort haar of misschien niet genoeg volume. Of er is iets misgelopen met een kleuring of warmtetools en nu heb je ongelijke lokken. Je hebt wanhopig geprobeerd om je haar te laten uitgroeien, maar je geeft het op wanneer het op die frustrerende “tussenin” lengte is waarbij je niet meer weet wat ermee aan te vangen en je bent van plan om het opnieuw kort te laten knippen.
 
En om een oplossing te bieden bij een gebrek aan volume doen al die zogezegde volume gevende shampoos, conditioners en sprays absoluut niets, terwijl wortel liftende producten gefaald hebben, dus overweeg je een volgende stap. Alle haarmaskers in de wereld kunnen de beschadiging door de ongelukjes niet genezen en je voelt je compleet verloren.
 
Je ziet dat alle beroemdheden van die gezonde en lange beweeglijke lokken hebben en beseft algauw dat dit bekomen werd met extensions. Haarverlengingen zijn een prachtige optie voor langere en vollere lokken. Ze kunnen je een compleet nieuw kapsel en een herwonnen zelfzekerheid geven en – indien correct uitgevoerd – zullen ze er prachtig uitzien en zullen ogen net alsof het je eigen haar is.
 
Maar er is ook een donkerdere kant aan extensions die je misschien niet ziet of kent. We zijn allemaal zo verzot geworden op het idee van er prachtig uit te zien, dat we vergeten wat dit kan kosten; zowel letterlijk als figuurlijk. Ik heb zelf extensions gehad en ik kan je zeggen dat ze er inderdaad prachtig uitzien, maar dat er zoveel bij komt kijken dat ik me al afgevraagd heb of het dit wel waard was.
 
Je verlangt misschien vurig naar langer haar, maar heb je al eens gedacht aan hoe je er zou uitzien indien je kaal was? Misschien niet volledig kaal, maar wel met vlekken ontbrekend haar overal op je hoofdhuid. Dit is een erg realistische mogelijkheid bij gelijmde extensions, want de kleefstof kan aan de haarfollikels trekken, vooral bij de wortels, wat hen verzwakt en uiteindelijk doet loskomen.
 
Extensions met verschillende kleuren haar
 
Er bestaan enkele types lijm die kunnen gebruikt worden. Eén die verwarmd wordt en tot op de haarwortels getrokken wordt. De andere lijm wordt direct op de hoofdhuid aangebracht en gefixeerd met een haardroger. Verkeerd verwijderen van beide types lijm kan je haar uittrekken. Geloof me, ik had lange tijd een kale plek waar mijn ponylijn zich bevindt.
 
Mensen dachten dat ik mijn haar uittrok, maar in werkelijkheid probeerde ik de lijm op de verkeerde manier en zonder de juiste verwijderingsolie uit mijn haar te halen. Er bestaan lotions en oliën die kunnen helpen om de extensions te verwijderen, maar je gaat altijd best terug naar de kapper die de extensions plaatste. Als je dit thuis deed of met behulp van een vriendin en goedkope lijm, dan moet je de extensions zo goed mogelijk verwijderen om haarverlies te vermijden.
 
Op een professionele manier haarverlengingen laten plaatsen is duur en kan wel twaalf uur duren. De prijs kan oplopen tot méér dan 1000 euro. En dan is er nog het bijwerken en onderhoud. Je mag dit niet verwaarlozen want dit is nu jouw haar. En als je al de inspanning deed om de extensions correct te laten aanbrengen, dan zal je zeker de maandelijkse afspraken nakomen om ze bij te werken want haar groeit ongeveer een cm per maand.
 
Lees verder ...