Extensions en kaal worden

Door extensions beschadigde haren
Foto: Shutterstock
Vraag: Zullen extensions mijn natuurlijke haar beschadigen? Ik lees dat Naomi Campbell kaal geworden is door haar extensions en ik wil mijn haar niet verliezen wanneer ik kies voor haarverlengingen.
 
Antwoord: Indien ze op de juiste manier aangebracht en verzorgd worden, zijn extensions veilig. Maar vaak zullen vrouwen bezuinigen op de verzorgingsaspecten van hun extensions of onderhoudsbeurten overslaan en dit kan resulteren in meer beschadiging veroorzaakt door de extensions.
 
In veel gevallen zijn de extensions vastgemaakt aan het natuurlijke haar op of dichtbij de hoofdhuid en de haren waaraan de extensions bevestigd zijn, zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het toegevoegde gewicht van de extensions.
 
Maar naarmate het natuurlijke haar groeit, bevinden de extensions zich verder van de hoofdhuid en vergroot de hoeveelheid beweging mogelijk, wat zorgt voor extra spanning op de perimeters van de haarsegmenten waaraan de extensions bevestigd zijn. Dit kan leiden tot haarverlies veroorzaakt door het gewicht van de extensions die het natuurlijke haar van de hoofdhuid losrukken.
 
Haarverlies van dit type heet tractie alopecia. Het komt vaak voor bij slecht onderhouden of slecht aangebrachte extensions en vlechten, alhoewel haast elk kapsel dat het haar in een situatie brengt waarin de follikels onder spanning staan, kan leiden tot tractie alopecia.
 
Zolang u naar een fatsoenlijke kapper gaat voor uw extensions en regelmatig opnieuw een afspraak maakt om de extensions te onderhouden, mag u gerust zijn dat uw extensions veilig zullen zijn en u de gewenste resultaten zullen geven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over extensions