De nadelen van het bleken van haar

Kylie Jenner met blond haar
 
Vorige pagina
 
Naast pijn en pofferig haar zijn er nog méér nadelen verbonden aan het bleken van haar. Bleekproduct is agressief, dus kan het dat uw haar wat gaat afbreken en u korte droge lokken bekomt. Als uw haar lang is, zal dit geen mooi zicht zijn. U zult een manier moeten vinden om de kortere haartjes te temmen en u vindt dit wellicht niet leuk.
 
Er bestaan producten die een kapper kan aanraden om een laagje te leggen op de cuticula (schubbenlaag) en de indruk te wekken van gezond haar, ook al is dit slechts een tijdelijk lapmiddel. Als u blijft kiezen voor de platinablonde look, dan zal elke uitgroei die anders gezond is, onmiddellijk vernield worden door het aanbrengen van bleekproduct op de wortels.
 
Omwille van de schade veroorzaakt door het bleken, houdt u best volgende zaken in gedachten: het kan dat u zoveel beschadiging van haarfollikels, gespleten punten en regelmatige beschadiging door omgevingsfactoren hebt, dat u verplicht bent om uw haar kort te laten knippen. Dit is geen slecht idee, maar als dit niet uw bedoeling is, dan is dit wel iets wat u op voorhand in overweging moet nemen. Naast de chemische beschadiging die het bleekproduct veroorzaakt heeft, moet u ook de schade bijtellen die komt van föhns en stijltangen. Warmte kan schadelijk zijn voor onbehandeld haar, dus kunt u zich wellicht inbeelden wat warmte doet met chemisch behandelde lokken.
 
Michelle Williams met kort geblondeerd haar
 
Er moet ook rekening gehouden worden met het bijwerken van de uitgroei. Om de zes tot acht weken zult u hiervoor naar het kapsalon moeten. Dit vergt tijd en geld en dit is zeker niet iets om thuis mee te experimenteren. Als u dit toch thuis doet, dan is er een groot risico op extreme beschadiging van follikels en op verkleuring. U zou kunnen eindigen met veelkleurig haar. Dit laten oplossen door een kapper kan uren duren en misschien is het zelfs niet mogelijk en het zal zeker heel veel geld kosten. Wilt u na platinablond opnieuw kiezen voor donkerder haar, dan zal dit kleurproces net zoveel tijd vergen om elke haartransparantie te vermijden.
 
Kiezen voor platinablond, ijsblond zoals Elsa in “Frozen” of old school Christina Aguilera is extreem leuk en opwindend, gedurfd en prachtig. Maar er zijn heel wat zaken waar u rekening mee moet houden vooraleer u de sprong waagt en u moet ook begrijpen dat er beschadiging optreedt. U zult heel wat kosten hebben, geld moeten spenderen, tijd moeten maken voor salonafspraken, de beste producten moeten kopen en klaar moeten zijn voor de pijnlijke verbintenis.
 
Maar als dit iets is waar u wanhopig naar op zoek bent, raadpleeg dan alstublieft uw kapper. Die zal u het beste advies geven over hoe u kunt overstappen naar uw nieuwe look en u beter kunt voorbereiden op deze krachtige verandering. Breng het doosje bleekproduct ASAP terug naar de winkel; thuis aan de slag gaan is geen goed idee, dit is zelfs een erg slecht idee! Dus nogmaals, raadpleeg een kapper om deze overgang te plannen.
 
©Kapsels.net    Foto's: PR Photos