De kostprijs van mooi haar (2)

Aantrekkelijk rood haar met krullen
 
Vorige pagina
 
Balayage is een andere vorm van ombre styling, maar het proces is een heel stuk preciezer en nauwkeuriger, want de kleur wordt letterlijk individueel op het haar geverfd. Een kunstwerkje eigenlijk. Een balayage geeft het haar een meer natuurlijke en zonnige look in tegenstelling tot een ombre kapsel dat minder onderhoud vergt (maar toch minimum twee uur tijd vraagt).
 
Nog maar eens: alles hangt af van de lengte en dikte van het haar en ook van eerdere beschadiging en gewenste kleur. Méér factoren dan je gedacht had, niet? Een balayage kost gewoonlijk ook minimum 10 euro méér dan een gewone kleuring. Een balayage lijkt wel op een ombre, maar is toch nog een andere techniek. Wij dames moeten dus de keuze maken waaraan we ons geld en onze tijd zullen spenderen.
 
Highlights zijn super populair, vooral de versie met zilverfolie, maar dit is een erg lang proces dat wel drie uur in beslag neemt. Alles hangt af van het feit of je een vol hoofd of een half hoofd vol highlights wil. De prijs is minimum 12 euro hoger dan een gewone kleuring, maar zoals gezegd is dit slechts een minimum. Je moet ook om de zes tot acht weken terug naar het kapsalon om de highlights te laten bijwerken en moet dan dus nog meer tijd en geld spenderen.
 
Heb je van nature krullend of golvend haar, dan is professioneel straightenen via een Braziliaanse ontkrulling een populaire keuze. Het resultaat blijft echter slechts ongeveer 36 wasbeurten goed en de behandeling is duur. De startprijs draait rond de 100 euro, maar hoe langer je haar is, hoe duurder het straightenen wordt. Bij haar dat al chemisch behandeld werd, kan er beschadiging optreden. Dan is er dus nog méér nodig om het haar er bovenop te helpen. Dus nog méér tijd en geld.
 
Tot slot zijn er de steeds populaire haarverlengingen. Die zorgen voor lengte, diepte en volume, maar kosten vooral veel geld. Om ze zo natuurlijk mogelijk te doen ogen, moet je soms honderden euros neertellen. En dit voor de behandeling, waar het haar nog niet bijgerekend is. Extensions gaan vier tot acht weken mee en de prijs om ze te laten aanbrengen kan gaan van minder dan een uur tot tien uur. Ja, we zullen tien uur op een stoel zitten om er zeker van te zijn dat we er zo goed mogelijk uitzien en de beste waar voor ons geld krijgen.
 
Nu we zoveel tijd en geld gespendeerd hebben, zullen we niet wachten tot de volgende afspraak om ons haar goed te onderhouden. We moeten nu investeren in speciale kleurshampoos, conditioners en maskertjes voor zijdezacht haar, glanssprays … er komt geen einde aan.
 
Dus, mijne heren, wanneer jullie vriendin 20 minuten extra nodig heeft om zich klaar te maken, denk er dan eens over na waar deze tijd en dit geld naartoe gaan. Vrouwen hebben niet dezelfde luxe als mannen om vlug in en uit de douche te springen en er prachtig uit te zien. We kunnen dit eigenlijk wél, maar wanneer het gaat om daten en imponeren met kledij, dan hebben we tijd en geld nodig en nu weten jullie precies hoeveel wel!
 
©Kapsels.net
Foto: Cookie Studio/Shutterstock
 
Lees ook:
 
Eerste indrukken
 
Waarom mannen van lang haar houden