Balayage en gewone highlights

Balayage
Foto: Shutterstock
Vraag: Wat is het verschil tussen gewone highlights en een balayage? Ik heb gehoord dat een balayage prachtige resultaten kan opleveren, veel beter dan highlights. Is een balayage duurder? Beschadigt een balayage het haar méér dan gewone highlights?
 
Antwoord: De kostprijs van een balayage verschilt van kapsalon tot kapsalon. De techniek is bedrieglijk eenvoudig en er is een bedreven colorist nodig om die op de juiste manier uit te voeren. Bij de meeste individuen wordt een balayage gebruikt om lichte “sprankjes” helderheid in het haar te creëren, maar de techniek kan eveneens dienen om meer krachtige effecten te creëren.
 
Omdat bij een balayage vaak een bleekmiddel rechtstreeks op het haar aangebracht wordt zonder isolerend materiaal (zoals folie of een highlightkap), heeft de colorist een vaste hand en een goed oog nodig voor dit proces. Het is makkelijker om de zaak te testen met een folie, want dan kunt u er één openen en checken door wat water te spuiten om het haar eronder bloot te leggen, maar met een balayage kunt u – wanneer u water op het haar spuit – als resultaat hebben dat het bleekmiddel door de zones loopt die u niet opgelicht wilt zien.
 
In het geval u niet vertrouwd bent met de techniek, kunnen we stellen dat de techniek van balayage erin bestaat dat een bedreven colorist rechtstreeks op het haaroppervlak schildert met een kleine borstel of applicator en op die manier fijne lijntjes creëert met behulp van kleur of bleekmiddel. Er wordt niets gebruikt om het chemische product te isoleren, dus wordt het gewoonlijk dikker gemaakt en is het een consistentie die niet drupt.
 
Wanneer iemand een welbepaald kapsel heeft (strak langs de schedel naar achter getrokken) of een erg specifiek golfpatroon heeft in het haar (grote volumineuze krullen), dan kan een balayage ook gebruikt worden om glinsteringen kleur of lichtheid toe te voegen aan het haar of om te stylen tot een prachtig effect.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar verven