Korte bruidskapsels

Kort bruidskapsel met een opgeschoren nek
Foto: Sevastsyanau Uladzimir/Shutterstock
Bruidskapsels zijn vaak lang. Sommige bruidjes kiezen zelfs voor extensions. Een kort bruidskapsel kan echter net zo vrouwelijk en elegant zijn en heeft een bijkomend voordeel: het accent valt mr op accessoires, make-up en last but not least de bruidsjurk.
 
Hieronder vindt u tal van mogelijkheden voor het perfecte bruidskapsel voor kort haar. Nog een tip: kies niet voor een drastische verandering van coupe net vr uw huwelijk. Ga een eindje van tevoren reeds een aantal zaken uitproberen en verlies daarbij de accessoires niet uit het oog (haarband, juwelen, sluier).
 
Zachte krullen of golven
 
Krullen of golven zijn flatterend en romantisch en zorgen voor mr volume en veerkracht. U kunt ze creren met (al dan niet verwarmde) rollers of de krultang.
 
Compacte krullen
 
Met een krultang met fijne pen kunt u meer formele spiraalkrullen maken. Wanneer het haar afgekoeld is, verbreekt u de krullen lichtjes met de vingers. U kunt ze dan ofwel natuurlijk los laten vallen ofwel naar achter doen en vastspelden.
 
Speldenkrullen
 
In haar dat minimum kinlengte heeft, kunt u romantische speldenkrullen (platte krullen) creren voor een retro effect. Gebruik wel lotion vooraf en sterke haarlak achteraf.
 
Glad en steil
 
Gebruik een straightening serum of balsem op vochtig haar en fhn het haar vervolgens met een platte borstel. Daarna kunt u het haar nog steiler maken met een stijltang en afwerken met glansspray en haarlak. Eventueel kunt u de punten naar buiten doen wippen.
 
Bob
 
Een bob is erg veelzijdig. U kunt opteren voor een klassieke bob of voor een kapsel dat korter is achteraan en langer vooraan. Eventueel kunt u ook n kant van het haar opsteken met een speld bezet met parels.
 
Zijdelingse pony
Een erg korte snit (achteraan en opzij) staat prachtig met een pony die iets langer is, het grootste deel van het voorhoofd bedekt en opzij valt. Het kapsel wordt ng eleganter met subtiele highlights.
 
Opsteekkapsel
 
Kort haar gaat niet voor een opsteekkapsel is een veel gehoord misverstand. Kort haar kan wl vastgespeld worden.
 
Tot slot nog een ideetje: accessoires zijn een extreem makkelijke manier om extra flair en elegantie te geven aan een kort kapsel. Probeer eens een haarband, juweelspelden, rhinestones of bloemen en u zult versteld staan van het resultaat.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel