Kapsels voor dik haar

Kort kapsel voor dik haar
 
Dik haar kan een vloek en een zegen zijn. Voor sommigen geeft het aanleiding tot jaloezie en diegenen die dik haar hebben, hebben het vaak lastig om het passende kapsel te vinden. De uitdrukking “dik haar” wordt gebruikt voor haar dat een bredere diameter dan gemiddeld heeft en eveneens voor dicht haar, wat betekent dat er veel individuele haartjes per vierkante cm zijn. Maar hoe u het ook bekijkt, dik haar betekent steeds veel volume en veel gewicht.
 
De bedoeling is om een kapsel te vinden dat u flatteert en dat de goede aspecten van uw dikke haar in zijn voordeel gebruikt en de uitdagingen vermindert. Positief is alvast dat u er steeds zeker van kunt zijn dat uw oren niet zullen uitsteken wanneer u kiest voor gladde en steile looks en dat uw haar er niet al te snel draderig en vettig zal uitzien zoals kan gebeuren met fijn haar. De uitdaging is hoe het haar knippen zodat het goed valt, lichter is en uw gezicht niet overweldigt.
 
Korte kapsels voor dik haar
 
Proficiat, u hebt het juiste haar om er enkele magische kapsels mee te creëren! De opties zijn talrijk en u kunt haast alles kiezen, zolang het maar past bij uw gezichtsvorm. Kort dik haar heeft niet veel steun nodig en u kunt de leuke snitten met getextureerde piekjes dragen en hoeft daarbij zelfs niet veel product te gebruiken om te vermijden dat het haar plat valt.
 
Korte snitten met textuur houden het gewicht laag en het volume is er helemaal vanzelf. Hetzelfde geldt voor extravagante asymmetrische kapsels. Dik haar laat u toe om te kiezen voor de trendy, zware pony en er is nog steeds genoeg haar over om overal een coole textuur te hebben.
 
Geschoren looks zijn opnieuw erg trendy wanneer het echt korte haar aan de zijkanten of achterkant gecombineerd wordt met langere secties bovenaan. Dik haar laat zich perfect scheren, omdat er geen huid zal doorkomen en er steeds genoeg substantie overblijft om de look aantrekkelijk en tastbaar te houden.
 
Eveneens prachtig zijn korte bobs, maar let op voor de stompe lijnen. Deze zouden er té ruw kunnen uitzien en het kapsel vervormen in iets wat op een trapeze lijkt. Het is beter om een glad kapsel zoals een bob te dragen met ofwel een lichte ondersnit of met enkele ingebouwde laagjes.
 
Halflange kapsels voor dik haar
 
Wilt u wat gewicht kwijt en wilt u veel beweging in uw haar, dan zijn warrige kapsels perfect voor dik haar. Een goed voorbeeld van een korte tot halflange gelaagde look is het haar van Lisa Rinna. Haar piekerige laagjes omkaderen haar gezicht mooi, hebben heel wat dimensie en zo veel beweging dat u gewoon in de goede stemming komt wanneer u ernaar kijkt. Dit type haarsnit kan aangepast worden qua lengte en werkt van net onder de kin tot haast op schouderlengte. Beeldt u zich eens in dat u een prachtig wash & go kapsel zoals dit draagt!
 
Hebt u het meer voor de klassieke en verfijnde looks, dan zou een halflange tot lange bob een goede keuze kunnen zijn. Gladde lokken die nog steeds volume hebben, kunnen enkel goed bekomen worden wanneer het haar een zekere dikte heeft; maak dus het beste van uw haar en probeer één van de verfijnde kapsels uit. En opnieuw: vermijd een snit die té stomp is, want de kniplijn zou een zekere breedte hebben die niet de gewenste gladde elegantie zou opleveren. Een ondersnit kan nuttig zijn en er eveneens voor zorgen dat het haar met veel gemak lichtjes naar binnen kan buigen.
 
Lange kapsels voor dik haar
 
Dit is waar dik haar echt een rol speelt. De manen. Hebt u ze, ga er dan voor. Veel vrouwen met lang en dik haar knippen het in lagen. Deze helpen om elke natuurlijke golving die misschien in het haar aanwezig is, te doen uitkomen en laagjes geven steil haar meer lichtheid en ook meer beweging. Hou de lagen lang genoeg, zodat u kunt genieten van enkele van de prachtige opsteekkapsels die kunnen uitgevoerd worden met dik haar.
 
Een lang kapsel met een zijscheiding ziet er krachtig en erg weelderig uit. Dik haar geeft u het voordeel dat u veel haar hebt aan de bredere kant van de zijscheiding, maar nog steeds genoeg haar over hebt aan de smallere kant om voor impact te zorgen.
 
Volgende pagina
 
(Foto: Shutterstock)