U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kapsels voor grote oren

Vraag: Welke kapsels zou u aanraden voor iemand met grote oren? Ik ben een meisje en ik zou willen kiezen voor een kort of halflang kapsel (tussen kin en schouders), maar ik heb eerder grote oren. Mijn oren steken echt uit en wanneer ik mijn haar steil draag, steken ze erdoorheen.
 
Kapsel voor iemand met grote oren Antwoord: Dit is eigenlijk een probleem dat vaker voorkomt dan u misschien wel denkt. Misschien vindt niet elke vrouw met dit probleem van zichzelf dat ze grote oren heeft, maar het effect is hetzelfde.
 
Het kan dat de oren op een ongelukkige manier gehoekt zijn. Misschien is het haar zó fijn en steil dat het over de oren uitsteekt die compleet normaal en evenwichtig zijn in verhouding tot het gezicht.
 
Los van de specifieke situatie is het zo dat de kapselkeuze om grote oren te compenseren neerkomt op nood aan volume in het kapsel. Het is voor de hand liggend dat de vorm van het gezicht nog steeds de hoofdfactor is. Dus zullen lengte, kniphoeken, hoeveelheden laagjes en volumeniveaus ruim verschillen.
 
Maar ga het haar toch minstens aan de zijkanten zo stylen dat er extra volheid en volume ontstaat. Dit kan eenvoudig door met een brede krultang het haar een beetje naar buiten te doen staan. U kunt eveneens rollers gebruiken of uw föhntechnieken perfectioneren zodat u maximum lift bekomt in het kapsel.
 
Voor een kapsel van kin- tot schouderlengte zou ik kiezen voor een lang gelaagd warrig kapsel. Zo zal de natuurlijke haargolving maximaal tot uiting komen en misschien is dit reeds voldoende om de oren te verbergen. Is uw haar echter fijn van textuur en/of steil, dan is het misschien nodig om een bodywave (permanent met brede krul) te overwegen. Dit zal helpen om de look en het gevoel van het haar dikker te maken en zo kunt u het haar stylen met een vollere finish.
 
Bent u echter voorstander van de “steilere” look, dan kunt u eveneens uw stijltang gebruiken om “snel bewegende bogen” te creëren door het haar in een lichte hoek te houden wanneer u het tussen de pennen van de tang houdt. Zo bekomt u een kapsel dat wel steil is, maar toch voller in volume is. Het haar zal niet tegen de hoofdhuid aanleunen en zo zullen de oren niet uitsteken.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact